Detroit Free Press Marathon, Half Marathons & 5K

Perjantai 16. lokakuuta 2020-Sunnuntai 18.lokakuuta 2020 • Detroit, MI • Kurssikartta

Huom: vuoden 2020 kisa on virtuaalinen tapahtuma. Ilmoittautumistiedot ovat alla.

yksi harvoista kilpailuista ympäri maailmaa, jota voidaan todella kutsua kansainväliseksi kilpailuksi — sen rata todella vie juoksijoita kahden maan halki — Detroit Free Press Talmer Bank-Maraton & puolimaratonit sisältävät reitin, joka vie juoksijat Moottorikaupungin katuja pitkin Kanadan Ontarioon Detroitjoen rantaa pitkin.

kisa vie juoksijoita jopa maan alle kilometrin pituiselle osuudelle, seitsemännen ja kahdeksannen Mailin välille Detroitin ja Windsorin välisen tunnelin läpi joen alitse.

Huom.: Alla olevassa infossa kerrotaan kisan kansainvälisestä puolimaratonista, joka kulkee sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Kisassa on tarjolla myös vain Yhdysvaltain puolimaratonin rata; molempien reittikartat löytyvät kurssikartat-sivulta.

pääosin nopea ja tasainen ja kauttaaltaan päällystetyillä pinnoilla ajettava kilpailu alkaa Detroitin keskustasta West Fort Streetin ja 2nd Avenuen risteyksestä, Detroit Media Partnership Buildingin vierestä. Sieltä rata kulkee jonkin verran kiertotietä kaupungin läpi ja kulkee pitkän pätkän pitkin West Fortia, sen jälkeen Ambassador Bridgen yli ja Vedenalaisen Detroit-Windsor-tunnelin läpi.

vaikka se on enimmäkseen tasaista, juoksijat kokevat ylämäkiä juuri ennen kuin juoksijat ylittävät Ambassador Bridgen Ontarioon kilometrien 2 ja 3 välillä ja kun he nousevat tunnelista Mailin 8 merkin ympäri.

ylitettyään sillan ja luovuttuaan juuri alamäessä saavuttamastaan korkeudesta juoksijat suuntaavat Ontarion Windsorin yliopiston kampukselle. Out-and-back run kautta campus sitten väistyy noin kaksi kilometriä pitkä suora ajaa pitkin joen, pitkin Riverside Drive läpi Kanadan kaupungin Windsor.

päästyään Goyeau Streetille juoksijat alkavat tehdä mutkaa, joka vie heidät tunnelin läpi takaisin Yhdysvaltoihin jäljellä olevan muutaman kilometrin kilpailun ajaksi.

maaliviiva sijaitsee lähellä lähtöviivaa, West Fort Streetin varrella DMP: n rakennuksen vieressä, joka on myös Detroit Free Press-lehden koti. Koko kurssin ajan mukana on bändejä, jotka tarjoavat musiikkia ja pumppaavat osallistujia, joiden kenttä on avoin juoksijoille, kävelijöille ja pyörätuolikelaajille.

ja matkan varrella on paljon nähtävää elävöitetystä keskustasta ja joenrantatiloista, mukaan lukien Campus Martiuksen puisto lähellä Detroitin keskustan ydintä, juuri ennen juoksijoiden ylitystä maaliviivan yli.

Rotusää & ilmasto

sijaitsee eteläisessä Michiganissa samannimisen joen rannalla, Detroitin kaupungissa nähdään tyypillisesti leuto tai kohtalaisen viileä sää syksyn alkuviikoilla. Lokakuussa ennätyslämpötilat ovat olleet täällä jopa 24°F (vuonna 1988) ja jopa 92°F (vuonna 1963).

kisapäivänä (lokak. 18), keskimääräinen Alhainen on 43ºF ja keskimääräinen korkea on 60ºF.