Provo City Half Marathon & 5K

lauantai 1. toukokuuta 2021 * Provo, UT * Kurssikartta

lännessä majesteettisten vuorenhuippujen ja hiihtokeskusten sekä Utah Laken ja Provo Bayn kristallivesien välissä, tämä Utah Valleyn kaupunki isännöi keväällä Provo Cityn puolimaratonia & 5k, joka vie juoksijoita kierrokselle sekä alueen kaupunki-että luonnonnähtävyyksiin.

loppukesän vastineensa Provo River Trail puolimaratonin tavoin tämä kisatapahtuma vie juoksijoita samoille poluille tarjoten sekä hauskan että haastavan radan, järjestäjät kertovat. Kisan esittelee Smile! Utahin keskustaan, ja näki yli 900 juoksijaa ylittämässä maalilinjan kaikissa kilpailuissa vuonna 2016, mukaan lukien yli 620 puolimaratonilla.

tämä point-to-point-kilpailu alkaa vuorilta kaupungin yläpuolelta South Fork Roadilta ja suuntaa sieltä länteen ja etelään kohti Provon keskustaa. Juoksijat pysyvät Provo – joen Puistotiellä suuren osan kilpailun alkupuoliskosta, paralleling Provo Canyon Road Kun se laskeutuu vuorilta kaupunkiin, menettäen noin 900 metriä korkeutta kilpailun aikana 13,1 mailia.

juoksijat lähtevät Provo River Parkwaylta hieman Mailin 8 jälkeen ja suuntaavat University Avenuelle, joka vie heidät maaliin Center Streetin risteyksessä.

rataa pidetään erinomaisena alkukauden valmistautumisjuoksuna osavaltion maraton-ja puolimaratonitapahtumiin myöhemmin tänä vuonna, järjestäjät lisäävät, sekä mahdollisuutena juosta sen kauneimpien maisemien keskellä.

rata, kuten koko kaupunki, sijaitsee Timpanagos-vuoren, Cascade Mountainin ja Provo-vuoren sekä Freedom Peaksin varjossa, joka on tunnettu vaelluksestaan ja retkeilystään ja tullut kuuluisaksi (tai pikemminkin surulliseksi) Butch Cassidyn ja Sundance Kidin entisenä piilopaikkana.

Timpanogos-vuori, joka avautuu Utahin Provoon. (Kuva: Michael Jolley / flickr)

Mount Timpanogos, joka näyttää Utahin Provoon. (Kuva: Michael Jolley/flickr)

Rotusää & ilmasto

sijaitsee Utahjärven itärannalla pohjoisessa Keski-Utahissa, noin 45 mailia kaakkoon Salt Lake Cityn keskustasta, Provo näkee tyypillisesti viileästä lämpimään säätä toukokuussa, kun taas sademäärä on keskimäärin hieman yli 2 tuumaa kuukaudelle (tehden toukokuusta kaupungin kosteamman kuukauden).

kisapäivänä (1. toukokuuta) keskimääräinen alin on 44ºF ja keskimääräinen ylin on 71ºF.