Indiana kämpar för att avsluta igen i 69-60 förlust på Illinois

CHAMPAIGN, sjuk. – Under de senaste åren har Illinois guard Ayo Dosunmu blivit en av de bästa stängarna i spelet. Han bevisade att återigen på lördag när han brände Indiana för 17 poäng i de sista nio plus minuter för att leda striderna Illini till en come-from-behind 69-60 vinna.

spelet var kusligt lik onsdagskvällens förlust för Indiana, när det gav bort en liten ledning – fyra poäng under båda omständigheterna – genom att inte kunna stoppa sent och genom att kämpa för att få poäng själva.

Dosunmu, som slutade med 30 poäng, gjorde mycket skada, men det större problemet var att Indiana inte hade något svar själv. Efter 60-57 vid den senaste medietiden gjorde Indiana bara ett skott under de sista fyra minuterna, en trepekare av Armaan Franklin, som hade en karriärhög 23 poäng. Indiana gick poänglös i sina andra sex ägodelar.

”jag trodde att vi hade några bra utseende där, men vi måste bli bättre under de senaste tre minuterna av spel”, sa en frustrerad Archie Miller efter förlusten. ”Race (Thompson) hade en bra titt inuti som inte gick och Trey (Galloway) hade en trepekare precis framför vår bänk som gick in i en ut. De var snygga, de gick bara inte in.”

det var en frustrerande finish för Indiana (5-4, 0-2 i Big Ten) eftersom det spelade tillräckligt bra för att vinna. För det andra raka spelet fick en fin körning tidigt i andra halvlek dem en ledning, och det kom från två osannolika källor, vakter Al Durham och Rob Phinisee. Båda hade kämpat i Northwestern-förlusten och hölls poänglösa under första halvåret lördag, men Durham kom ut ur pausen och gjorde fem snabba poäng och Phinisee lade till ytterligare fyra några minuter senare för att sätta Indiana framåt 40-37.

Franklin lade till ett frikast och Indiana ledde 43-39, dess största ledning i spelet, med 8:59 kvar.

och sedan blev Dosunmu vild. Under de sista nio minuterna gör 6-av-8 skott, inklusive fyra trepekare. Indiana hade inget svar för honom ner sträckan.

förlusten förstörde en karriärdag av Indiana sophomore guard Armaan Franklin, som slutade med en karriärhög 23 poäng. Han gjorde 8-av-12 skott och var 5-för-6 från trepunkts, det tredje spelet den här säsongen där han har gjort minst fem trepekare. Resten av laget var bara 2-för-12 från djup.

Jackson-Davis missade sina första sex skott från fältet, de flesta ifrågasattes av Cockburn vid fälgen. Han var bara 3-för-13 från fältet på dagen, även om många av skotten var bra utseende som bara inte gick ner. Hans 11 poäng var en säsong låg.

”Kofi är en stor inre närvaro och han förändrar många skott”, sa Franklin om Jackson-Davis kamp för att göra mål. ”De utmanade många skott, men vi fick bra utseende och de gick bara inte ner.”

Miller sa att Jackson-Davis kämpade för rymden, men kunde bara inte få mycket öppet utseende att falla.

”Trayce kommer inte att gå 3-för-13 varje spel”, sa Miller. ”Vi hade bara åtta omsättningar och vi fick bra utseende. Det var inte perfekt av någon fantasi, men vi spelade hårt och vi hade våra spel.”

Indiana ledde under större delen av första halvlek och byggde en sexpunkts ledning vid tre olika tillfällen, men Illinois gick på en 11-4-körning för att avsluta halvleken vid ta en 29-27 ledning in i omklädningsrummet. Trey Galloway fick sin andra start på säsongen och ersatte Rob Phinisee i startlinjen. Under första halvlek misslyckades Phinisee och seniorvakt Al Durham båda med att göra mål på sammanlagt 20 minuter.

men båda spelade nyckelroller tidigt i andra halvlek, när Indiana drog sig framåt igen. Durham hade fem snabba poäng tidigt och sedan Phinisee slog back-to-back tuffa skott i banan för att ge Indiana en trepunkts ledning. Ett Franklin-frikast gav Indiana en ledning på 43-39, men sedan tog Dosunmu över.

”Ayo gjorde varje stort skott de senaste 10-12 minuterna”, sa Miller. ”Han var skillnaden, ingen tvekan om det.”

Dosunmu och Cockburn gjorde 17 av Illinois 24 fältmål.

”du har två killar får 17 fältmål av sina 24,” sa Miller. ”Deras två dubbar producerade verkligen ikväll.”

Dosunmu är en Allamerikansk kandidat för en anledning till Illinois, som är 7-3 nu och 3-1 i Big Ten.

” jag är glad att vi hade den bästa spelaren på banan i Ayo Dosunmu i slutet av spelet,” Illinois tränare Brad Underwood sa. ”Han var fenomenal.”

det är precis som Dosunmu gillar det. Det var grönt ljus tid.

”han sa bara,” det är åtta minuter kvar i spelet, kom ut här och ge allt, spela så hårt du kan”, sa Dosunmu om Underwoods grund under en timeout.