20 steder at besøge i Skandinavien og Norden lige nu!

jeg elsker Skandinavien og Norden. Men hvis du har læst min hjemmeside i nogen tid, ved du sikkert allerede det. Jeg har besøgt Norge (og boede der!), Danmark, Sverige, Finland, Island, Færøerne, Svalbard, men stadig venter på den dag, hvor jeg kan træde fod på Grønland… hvilket forhåbentlig bliver næste sommer, hvis tingene går godt.

jeg besluttede at spørge mine yndlingsbloggere og nordiske elskere, hvilke steder de synes, du skal besøge i 2018, og de kom med en utrolig, vandrerlyst-inducerende liste til dig! Du kan også se mine topvalg for et par steder. Håber du nyder! Skriv en kommentar fortæl os, hvilket sted der er øverst på din Skandinavien-og Nordens liste for 2018!

Aarhus, Danmark

det er måske ikke så kendt som hovedstaden København, men Danmarks anden by Aarhus giver noget for alle besøgende, uanset om du ønsker at nyde noget kultur, nyde nogle udendørs sysler eller få mest muligt ud af bylivet.

der er masser af attraktioner og højdepunkter, herunder Museet for Moderne Kunst ARos med sin karakteristiske og unmissable regnbue Panorama, udendørs historie museum Den Gamle By og Dyrehaven på Marselisborg. Imens, foodies kan besøge Aarhus Street Food, der tilbyder køkken fra hele verden og håndværk øl elskere er også forkælet for valg med barer som Mikkeller og Fermentoren.

Aarhus er måske en storby, men der er masser af muligheder for at udforske de naturlige omgivelser. Strande er inden for rækkevidde af byens centrum, som er skov til fods. At komme rundt er let takket være bycykler, som kan findes forskellige steder og er gratis at bruge; du har bare brug for en mønt for at låse dem op (ligesom en supermarkedsvogn). * Kaleigh fra Jollies og Jaunts.

 udsigten fra taget af ARoS med panoramaet inkluderet i Aarhus, Danmark

udsigten fra taget af ARoS med panorama inkluderet i Aarhus, Danmark

Roskilde, Danmark

Roskilde giver en nem dagstur fra København, men byen er også fantastisk til sin egen to-eller tre-dages sidetur. Min favorit ting at gøre i byen var at besøge Vikingeskibsmuseet. Museet kan prale af fjorten vikingeskibe, der blev fundet i byens navnebror fjord.

om sommeren kan du ride i et replika skib, lære at ro som en ægte Vikingeårsmand og sejle ned Roskilde fjord-som nordmændene gjorde i århundreder. Bagefter kan du udforske museets udstillinger af de originale skibe og vandre de udendørs værksteder, hvor de laver deres historisk nøjagtige replikaer. For seriøse Vikingelskere kan du tilmelde dig en af deres specielle heldagssejladskurser.

byen er også hjemsted for Roskilde Domkirke, et UNESCOs Verdensarvsliste. Denne katedral fra det tolvte århundrede er gravstedet for danske konger og dronninger dating tilbage til før den blev bygget, og, med kun en undtagelse, hver tidligere konge og dronning af Danmark siden reformationen er begravet her.

Roskilde, som ligger kun 30 km vest for København, er en nem togtur fra centrum, der tager mindre end 30 minutter, hvilket gør denne by let tilgængelig fra hovedstaden. * Stephanie fra Historie Fan pige. Klik for at læse hendes blog om historie rundt om i verden.

Roskilde, Danmark fra Stephanie på historie Fan Girl

Roskilde, Danmark fra Stephanie at History Fan Girl

Ringvejen, Island

en af de bedste ting at gøre i Island er road trip rundt om ringvejen. Ringvejen, eller” rute 1″, cirkler rundt i hele landet og tager alt fra fem dage til to uger at gennemføre. Langs hele ruten kan du finde endeløse vandfald, gletsjere, sorte sandstrande og dramatiske klippeflader. Hvis du rejser i vintersæsonen, kan du endda blive heldig og se nordlyset. Imidlertid, bare rolig, hvis du er der om sommeren, da du har en chance for at se solen ved midnat, ellers benævnt “midnatssolen.”

den bedste måde at se ringvejen på er ved at leje din egen bil eller autocamper og gøre det selv. På den måde sikrer du, at du har tid nok til at se de steder, du virkelig vil se og fotografere. Tro mig, hvis du gør denne road trip, vil du helt sikkert stoppe hele tiden for fotografier.

denne tur er en temmelig populær mulighed for besøgende, der rejser til Island. Jeg vil anbefale at rejse i skuldersæsonen, så priserne er billigere, og du er ikke omgivet af andre turister. Cycle, camp, car-uanset hvordan du gør det, er en ring road trip sikker på at være episk! * Cameron & Natasha fra verdens forfølgelse. Klik her for at læse mere om deres eventyrcamping langs Islands ringvej.

sorte sandstrande langs ringvejen i Island

sorte sandstrande langs ringvejen på Island

Vestfjordene, Island

nogle gange ser det ud til, at enhver hu(mand) og deres hund har været i Island… alligevel er der mindst en region i landet, der stadig undgår et vist niveau af mystik og isolation. Det ville være Vestfjordene i den nordvestlige del af øen, som er et besøg værd og derefter nogle

landskabet er nok til at få dig til at føle, at du er på en fremmed planet (pas på ikke at skade den delikate mos, der tager lang tid at vokse igen!). Der er flere søde byer, du kan stoppe i undervejs-ligesom B. Lav et stop ved Dynjandi vandfald, for at se måske den eneste i landet, der ikke er konstant overfyldt med mennesker (ingen var der, da jeg så det. INGEN. EN).

notatmuseerne omfatter Havmonstermuseet i B. Vil du vide, hvad de er? Google det-helst ikke mens du er på arbejde.

denne region udforskes bedst med et kort i hånden ledsaget af noget godt selskab og gode melodier. Fyld din bils tank op på hver tankstation, du ser. Forbered dig på at fare vild. Vær åben for at følge vejen til, hvor det kan tage dig. Dette er den bedste måde at opleve Vestfjordene på.

og hvis du er virkelig heldig, kan du muligvis fange nordlyset når som helst på året. Det lykkedes mig at se dem, da jeg besøgte regionen i sensommeren. De var svage … men der var de. * LC fra Birdgehls. Klik for at læse mere om hendes eventyr i Islands Vestfjord.

 Vestfjordene, Island fra LC jæger på Birdgehls

Vestfjordene, Island fra LC Hunter på Birdgehls

Diamond Circle Route og Lake M. L. P., Island

mens syd-Island er hjemsted for den berømte Golden Circle route, er Nord-Island hjemsted for den fængslende Diamond Circle route. Bedst udforsket i bil, begynde med at køre nordpå fra Akureyri til H.

kørsel fremad fører til en 100 meter bred kløft med hestesko, der fører dig sydpå til Europas kraftigste vandfald, Dettifoss. Et vandfald med så meget kraft du føler jorden under dine fødder ryster længe før det kan ses.

den sidste del af Diamond Circle-ruten slutter ved den surrealistiske sø M. Larvatn, et område, der fremkalder billeder af Mars med sine boblende mudderbassiner og fumaroler ved Namafjall Hverir geotermiske område.

andre højdepunkter i søen M. Larvatn omfatter geotermiske huler, gigantiske eksplosionskratere og bisarre klippeformationer, og sidst men ikke mindst, Gå til gudernes vandfald. Hvis du vil have et sted at slappe af efter en dag med vandreture og sightseeing, m Kurvatn Nature Baths er det perfekte sted, en lille version af Den Blå Lagune, men med langt, langt færre mennesker! * Shing på Kulturkortet. Klik for at læse hendes bedste rejsetips til det nordlige Island.

Shing fra Kulturkortet i det nordlige Island

Shing fra Kulturkortet i det nordlige Island

Stockholm, Sverige

jeg har aldrig følt mig så straks hjemme i en by end Stockholm. Fra offentlig transport så hurtig kan du bogstaveligt talt indstille dit ur til det til cafekrus så hyggeligt, at du aldrig vil forlade, Stockholm er stort set den urbane version af en utopi. Jeg gik om vinteren, og på trods af at jeg hadede kulden, fandt jeg mig så forelsket i byen.

den middelalderlige gamle bydel i Gamla Stan er perfekt til fotografering eller bare til at slentre rundt og ser smuk ud under en støvning af sne eller i midsommersolen. Museerne i Stockholm er i topklasse: jeg elskede især Vasamuseet, hvor et skib, der blev kæntret i 333 år, blev reddet og omhyggeligt bevaret (over 95% af skibet er originalt!). Folk, der er mindre nørdede end jeg, foretrækker sandsynligvis det udsmykkede Kongelige Palads eller det fremragende Fotomuseum!

men måske er min yndlings ting at gøre i Stockholm simpelthen at gå langs vandkanten, når cyklister passerer dig forbi og nyde den smukke udsigt over øhavet. * Allison fra evig ankomst. Klik for at læse mere om hendes rejser til Stockholm om vinteren.

Gamla Stan i Stockholm, Sverige fra Allison Green ved evig ankomst

Gamla Stan i Stockholm, Sverige fra Allison Green ved evig ankomst

Jukkasjarvi, Sverige

to hundrede kilometer over polarcirklen i svensk Lapland ligger en lille flodby ved navn Jukkasjarvi, hvor sommeren forstærkes af 100 dage efter midnatssolen, til sidst efterfulgt af køligt mørke med en uges fravær af en solopgang overhovedet.

Jukkasjarvi er hjemsted for det originale Icehotel, en sæsonbestemt indkvartering lavet af sne og is høstet fra den tilstødende Torne-flod. Kunstnere fra hele verden samarbejder hver November om at bygge unikke kunstsuiter, hvor gæsterne kan sove i natten over på et ‘cool’ -5 Kurt C. ‘Icehotel 365’ er et nyt, året rundt, soldrevet hotel, der kan prale af en isbar og is suiter, hvor man kan sove i den ‘cool’ -5 Kurt C under midnatssolen!

Jukkas er fyldt med aktiviteter. Om vinteren, snescooter, isskulptur, hundeslæde, skiløb, rensdyrslæde og søger nordlyset for at nævne nogle få! Sommeren bringer fiskeri, kajakroning, river rafting og udsigt over midnatssolen.

Jukkasjarvi har også en traditionel samisk rensdyrgård og cafekrus, hvor man kan fodre rensdyret, lære om den samiske kultur, mens man nyder en kop kaffe, kager eller suppe i en ildopvarmet teepee. En traditionel samisk kirke bygget i begyndelsen af 1600-tallet er den ikoniske hjertet af den gamle landsby og en vidunderlig udsigtspunkt for fotografer og dem, der søger åndelig grundstødning.

Kiruna ligger 20 minutters kørsel derfra og har en togstation og lufthavn for dem, der rejser til Jukkas.

Jukkasjarvi er simpelthen magisk og jeg kan varmt anbefale et besøg! * Anne Marie Fallon.

 Jukkasjarvi, Sverige fra Anne Marie Fallon ice hotel

Jukkasjarvi, Sverige fra Anne Marie Fallon ice hotel

str. For dem, der ikke kender, Norge er dyrt. Og Sverige, mens det stadig er dyrt, er billigere end Norge. Nordmændene strømmer til grænsebyer i Sverige, som inkluderer Strr-Kurt og køber deres EU-oste, billige produkter og overkommelig alkohol i ugerne. Jeg var ingen undtagelse.

men da jeg nåede ned til str. Jeg ville bruge timer på at gå rundt og nyde havnen og det stenede svenske landskab i stedet for at købe dagligvarer. Det blev et lille ritual efter et stykke tid.

jeg ville gå, have en øl på havnen, nyde nogle is med lokale, og dase i herlighed billigere priser. Jeg vil opfordre alle, der gør et stop i str Pristmstad for nogle Svenskehandel at tage et par ekstra timer og gå rundt i byen og dens lystbådehavn. * Megan Starr. Klik for at læse mere fra mine Svenske arkiver.

Stromstad, Sverige i det vestlige Sverige mens du er på Svenskehandel tur

Stromstad, Sverige i det vestlige Sverige mens du er på Svenskehandel-tur

Helsinki, Finland

Finlands hovedstad Helsinki er en smuk by foret med brostensbelagte gader, fantastisk arkitektur og trendy kaffebarer på hvert gadehjørne. Beliggende på en halvø i Finske Bugt, blev denne badeby udnævnt til Verdensdesignhovedstad i 2012 og er hjemsted for Suomenlinna Sea Fortress, et UNESCOs Verdensarvsliste, der har nøglen til Finlands maritime og militære historie.

i hjertet af centrum kombinerer Helsinkis Designkvarter finsk tradition med moderne kultur og tilbyder lidt noget for enhver smag. Den Gamle Markedshal bringer Helsinkis madkultur til både lokale og turister og har betjent kunder siden 1889. Museer er spredt over hele byen og viser både finske og udenlandske samlinger af kunst, historie og design.

det gåbare centrum og den urbane natur tilføjer kun appellen til denne europæiske by. Helsinki, Finland er virkelig en skjult perle, en, der fortjener at blive opdaget af alle i 2018. * Julia fra Julia Elisabeth Blog. Hvis du befinder dig i Helsinki med 72 timer til at se byen, sørg for at tjekke hendes indlæg.

Turku, Finland

Turku er Finlands oprindelige hovedstad og rig på historie og kultur. Desværre blev de fleste af Turkus historiske steder offer for ikke en, men flere ødelæggende brande. Ikke desto mindre er Turku bestemt et besøg værd! Til at begynde med kan du besøge to middelalderlige strukturer, der virkelig skiller sig ud i det moderne bybillede: Turku slot og Turku katedral. I øvrigt fører turen mellem de to dig langs floden Aura, en af de mest behagelige vandreture, du kan tage i Turku.

efter det, hvorfor ikke shoppe på markedspladsen? Eller endnu bedre, kom ud i naturen. Tag en vandretur langs havet på Ruissalo island, eller gå is svømning på uittamo beach. Byen er også et godt udgangspunkt for flere dagsture, dvs.til Kurjenrahka National Park, den gamle havneby Naantali eller Old Rauma, et UNESCOs Verdensarvsliste. Uanset hvad du gør, skal du dog sørge for at give tid til et øhavskrydstogt.

dette vil for evigt være den bedste ting at gøre i Turku! Åh, og for at afslutte det, hvorfor ikke have en øl i en tidligere skole, et tidligere apotek, et tidligere… toilet?! Turku har det hele! * Jacky fra Nomad Epicureans. Klik for at læse mere om hendes tip og rejser i Turku, Finland.

Turku, Finland fra Jacky hos Nomad epikuræerne

Turku, Finland fra Jacky at Nomad Epicureans

Suomenlinna, Finland

sommetider spontanitet betaler sig!

da jeg besøgte Helsinki i en dag, slentrede jeg rundt uden nogen anelse om hvad jeg skulle gøre og hvad jeg skulle se. Som en kæmpe bådtur elsker, jeg besluttede at lave en lille ø-hopping bådtur. Efter et dejligt krydstogt så jeg det! Højdepunktet på min Helsinki-tur og min bedste anbefaling af, hvor jeg skal besøge i Skandinavien og Norden – Suomenlinna!

fæstningen ligger på Suomenlinna, en lille ø tæt på Helsinki, og den har en hel del at byde på. Der er meget at lære for dem, der er interesseret i historie – fæstningen, der blev bygget i det 18.århundrede, er blevet et UNESCOs verdensarvssted og tilbyder historielektioner i form af demonstrationer (som kanoner) og genoptagelser. De, der nyder dejlige gåture på en smuk frodig ø med små Hobbit-huse og fantastisk havudsigt, vil heller ikke blive skuffet over et besøg i Suomenlinna. * Arco fra Arco rejser. Klik for at tjekke hendes indlæg om ting at gøre i Helsinki på en dag.

 foretrukne sted at besøge i Finland

foretrukne sted at besøge i Finland rejser

Larvik, Norge

Larvik er en skjult perle i det sydlige Norge. Larvik er let en af de mest oversete destinationer i Norge, og jeg kæmper for at forstå hvorfor. Larvik ligger kun 2,5 timer syd for Oslo og er en malerisk kystby med fantastisk natur, frisk og lækker fisk og skaldyr og en fantastisk Vikingehistorie. For ikke at nævne, det er beliggende i det mest solrige område i Norge, så lad din paraply være hjemme!

Historieentusiaster vil opdage, at Larvik, selvom han var ukendt for de fleste internationale rejsende, faktisk havde en af de første Vikingebyer i verden. Jeg kan varmt anbefale, at du bruger et par timer på Kaupang Vikingemuseum for at lære mere om regionens fortid – museet arrangerer også spøgelsesjagtture og Vikingekogekurser om sommeren. Hvis du er mere interesseret i kunst, bør du tjekke den lokale kunstscene i det nærliggende Stavern.

malere fra hele Norge strømmer til Stavern, og her kan du vandre langsomt mellem de forskellige gallerier – og måske dele et glas vin med nogle af kunstnerne også. Endelig kan du ikke besøge Larvik uden at besøge Ula, en af de smukkeste, skjulte strande i Norge. Selvom det måske er lidt vanskeligt at finde, vil den betagende udsigt gøre det hele værd. * Christina fra Cava til frokost. Læs mere om hendes tips om hvad man skal gøre i Larvik, Norge for mere information om den norske by.

Larvik, Norge fra Christina på Cava til frokost

Larvik, Norge fra Christina på Cava til frokost

Svalbard, Norge

Svalbard er, hænderne ned, det mest fascinerende sted, jeg nogensinde har besøgt-og det siger jeg, selvom jeg har rejst meget i Arktis! Der er bare noget ved dens placering så langt nord og fjernt – når alt kommer til alt ligger Svalbard halvvejs mellem Nordpolen og det norske fastland. Du kan umuligt rejse længere nordpå!

de Landskaber, du finder der, er virkelig unikke. Der er ingen træer overhovedet, og øhavet er en polær ørken, der kun består af bar klippe og sne og is. Du går ikke der for nattelivet, køkkenet, eller sightseeing – selvom den lille by Longyearbyen tilbyder mere af det, end du kunne forvente! Nej, du går der for ørkenen!

uanset om du gerne vil bestige en gletsjer, besøge en forladt sovjetisk mineby, gå hundeslæde eller hvalsafari-Svalbard handler om eventyr udendørs. Og hvis du er modig nok til at møde Øhavets vintertemperaturer, får du opleve magien ved nordlyset, der danser på himlen.

har du virkelig brug for flere grunde til, at du skal tage til Svalbard næste år? Det tror jeg ikke! * Vanessa fra sne i Troms liter. Klik for at læse mere om hendes rejser på Svalbard og videre.

Barentsburg på Svalbard, Norge Fra Vanessa ved sne i Troms

Barentsburg i Svalbard, Norge Fra Vanessa ved sne i Troms kar

Lofoten Islands, Norge

følgende er normalt et vanskeligt spørgsmål at håndtere for rejsende: hvad er din foretrukne rejsedestination? Lofoten-øerne gør det dog ganske let for mig at besvare dette spørgsmål. Øerne ændrede den måde, jeg ser på verden lige fra mit første besøg i 2009, og jeg har allerede været tilbage til øerne to gange.

jeg har aldrig set mennesker og natur leve i så stor harmoni andre steder. Det er også en af de destinationer, der har et unikt tilbud i hver sæson. Min favorit tid at besøge er dog om vinteren, når øerne er dækket af sne, og du kan se de lokale fiskere hænge dagens fangst for at tørre på tørrestativer. Hvis du er heldig, er Lofoten-øerne også et godt sted at opleve det fænomenale nordlys.

mit foretrukne sted at bo er det maleriske Hamn Kerty-område, hvor du kan leje en Rorbuer, som faktisk er en traditionel fiskerhytte, og enten tilberede din egen mad eller gå til en af de hyggelige restauranter i området. Jeg anbefaler, at du starter din dag så tidligt som muligt, da morgenlyset om vinteren kan være betagende med forskellige blå toner. * Burcu fra bisarre rejser. Klik for at læse om hendes mange eventyr gennem Norge.

Lofoten Øer, Norge fra Burcu på bisarre rejser

Lofoten Islands, Norge fra Burcu på bisarre rejser

Bergen, Norge

Bergen er bestemt værd at besøge. Bergen er den næststørste by i Norge og en stor hoppe-off punkt for at udforske de smukke fjorde i Norge. Bergen tilbyder så meget, uanset om du bare har kort tid der eller lang tid. Der er mange gode Hoteller i Bergen, og opholder sig i gamle Byrggen gør udforske byen let.

Byrggen, den gamle bymidte i Bergen, er på UNESCOs Verdensarvsliste. Denne historiske kaj er hjemsted for smukke gamle flerfarvede træbygninger. Det er så sjovt at udforske dette område, når du går vild i gyderne. Her finder du interessante gavebutikker og lækre cafeer. Du kan tage din frokost udenfor, folk-se, og beundre arkitekturen omkring dig.

Bergen er omgivet af bjerge, og en af dem, Mt. FL kurtyen, især fortjener din opmærksomhed. Det er nemt at besøge takket være en kabelbane, der transporterer passagerer fra centrum af Bergen til bjerget. Der kan du tage hele byen Bergen fra et smukt synspunkt, lege på en vidunderlig legeplads, gå på vandreture gennem skoven og jage efter trolde (eller i det mindste trollstatuer!). * Glæde Clarke.

 Bryggen i Bergen, Norge af Joy Clarke

Bryggen i Bergen, Norge fra Joy Clarke

Oslo, Norge

min elskede Oslo. Oslo var mit hjem i næsten fire år, og jeg savner byen hver eneste dag. Der er ikke mange byer, hvor du kan nyde havet, gå på ski, gå på camping og se et palads alt inden for selve byen. Det er magisk.

nogle af mine foretrukne Oslo-øjeblikke nyder de tidlige efterårsdage i skoven og plukker blåbær, går min hund gennem de mange byskove i sneen og hygger mig på en cafe i byen en stille lørdag morgen og ser sneen komme ned. Jeg savner virkelig næsten alt om byen (med undtagelse af dens leveomkostninger). Hvis du ønsker at besøge Oslo i 2018, anbefaler jeg stærkt at bestille en billet så hurtigt som muligt, da du ikke vil fortryde at besøge byen! * Megan Starr. Klik her for at læse mere om min tid i Norge.

min hund i den snedækkede skov i Oslo, Norge

min hund i den sneklædte skov i Oslo, Norge

Prislandsøerne

Prislandsøerne har ikke tendens til at gøre en masse folks ruter for ture til Norden, men jeg vil sige, det er så meget desto mere grund til, at de skal være på din. Det er et lille selvstændigt område i Finland, som ligger halvvejs mellem Helsinki og Stockholm. Øerne blev bestridt mellem Finland og Sverige i lang tid, og du kan helt sikkert føle, at kulturen her ikke er helt finsk eller svensk, men noget unikt for Rurland.

men hvorfor skal du gå? Først og fremmest er landskabet der smukt. Om sommeren kan du cykle fra ø til ø og bo i små badehytter på vej, og om vinteren kan du gøre som Norden gør og udforske på ski! Og som en ekstra bonus, en nat i en hytte på færgen fra Stockholm eller Helsinki er faktisk billigere end de fleste hotelværelser i begge byer, så du kan faktisk spare penge ved at gå til Prisland. * Silvia fra hjertet min rygsæk. Klik her for at læse mere om hendes vinterrejser til Østerlandsøerne.

Buttercup Roads, Færøerne

hvis du besluttede at besøge Færøerne, skal du vide om Buttercup Roads. Disse er utroligt smukke veje, der findes på de fleste øer, hvor veje er tilgængelige. Disse veje er markeret på de kort, som du kan få fra turistkontoret og har specielt gult blomstervejskilt, når du indtaster dem.

kørsel af disse veje giver dig mulighed for at se nogle af de bedste landskaber i verden! Du kan se de afrundede, træløse bjerge, lange fjorde med små landsbyer, græssende får osv. Et par eksempler på sådanne veje er vejen til Saksun, vejen fra Eidi mod Gjogv og mere!

i nogle tilfælde er der to måder at komme fra destination A til destination B, hvor kun en af dem er en Buttercup-vej, så prøv at vælge den (jeg siger ikke den anden vej er ikke rart!).

i et drev var jeg helt alene og stoppede lige ved siden af vejen for at nyde skønheden og roen i området. * Eran fra den grinende rejsende. Klik for at læse mere om hans foretrukne perler på Færøerne.

Buttercup veje i Færøerne Fra Eran fra den griner rejsende

Buttercup veje i Færøerne Fra Eran fra den griner rejsende

Kalsoy, Færøerne

Færøerne er fantastiske med hver af de 18 øer er en naturlig skønhed i deres egen ret. Så meget, at det er næsten umuligt at vælge en favorit, men noget ved Kalsoy bedøvede mig og gjorde det umuligt at glemme. Beliggende mod den nordlige del af Streymoy, er det kun tilgængeligt via en båd fra Klaksvik.

Kalsoy er hjemsted for to af de mest berømte steder på Færøerne, Kallur-fyret og Statuen af Selkie (Sælkvinde). Ud over disse steder er et udpeget vigtigt fugleområde med 40.000 par atlantiske Lunder, der opdrætter der årligt.

Kallur fyr er placeret i den modsatte ende af øen, som færgen slipper dig af ved. Ved ankomsten havde vi læst, at vandreturen til fyret var relativt let, og billederne viste, at det var sandt, men det viste sig at være det modsatte (selvom vi ikke er den stærkeste flok mennesker i verden), så meget, at vi ikke engang kom til fyret. Men udsigten Langs første halvdel gjorde vandreturen værd, selvom vi gik glip af fyret. Langs ruten vil du se resterne af de gamle fårehuse beliggende højt over havet sammen med en fantastisk udsigt over Kunoy.

byen Mikladalur er hjemsted for den berømte Selkie-statue, en fantastisk fotomulighed sammen med en meget interessant legende at starte. Legenden om Selkies hævn er vigtig i hele Færøerne, og efterkommerne af hende identificeres ved forskellige egenskaber, såsom korte fingre. Ved siden af statuen er et imponerende vandfald, der falder til klipperne nedenfor og omgivet af nestende Fulmar. * Ed Singleton. Klik for at tjekke hans eventyr på hans Instagram-konto.

Sandoy, Færøerne

så mange mennesker ender med at rejse den samme rute på Færøerne, der går fra Torshavn til Saksun til Gjogv til Mykines og op til Nordøerne. Hvad mange ikke er klar over, er, at en af de bedste perler på Færøerne sidder mod syd på en ø kaldet Sandoy. Du skal tage en 45-minutters færgetur til øen fra Streymoy, men når du kommer derhen, har du praktisk talt hele øen helt for dig selv.

du kan starte i den fjerntliggende landsby Dalur og endda ende med at tage en færge til Fuglereservatøen Skuvoy. De lokale er venlige og venlige og udsigten er betagende. Du kan også pop ned til Suduroy, når du er i de sydlige øer. * Megan Starr. Du kan læse om mine eventyr på Sandoy, Færøerne her.

 Skopun på Sandoy på Færøerne

Skopun på Sandoy på Færøerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post typer af chili peber (chili 101)
Next post Effektiv Puppy Crate Training Schedule