Hvordan kan jeg trække mig ud af en skid?

din bil går ind i en glidebane (eller glide), når dine dæk mister deres trækkraft (greb) på fortovet og begynder at glide på vejen.

når din bil begynder at glide, kan du miste kontrollen over dit køretøj, fordi at skubbe dine bremser eller styring ikke giver det normale resultat.

for at forhindre din bil i at glide:

  • når vejene er glatte, øges chancerne for, at din bil glider, så når vejene er våde, iskolde eller har sne, skal du bremse og køre i sikker hastighed og give en større afstand mellem din bil og bilen foran dig.
  • når du nærmer dig kryds og kurver, skal du sænke på forhånd.
  • undgå skarpe sving.
  • undgå pludselige stop. At stoppe gradvist er den sikreste måde at stoppe din bil på, medmindre det er nødvendigt at stoppe med det samme.

at trække sig ud af en udskridning:

  • gå ikke i panik; bliv rolig.
  • må ikke smække på dine bremser.
  • vær opmærksom og opdage, at din bil er i en udskridning, før det er for sent.
  • reagerer hurtigt og skarpt på situationen.
  • Find et afstandsmål, som du gerne vil gå og fokusere på det; dette vil fortælle din hjerne at reagere passende på situationen.

dit køretøj kan gå ind i forhjulets udskridning eller baghjulets udskridning. Hver situation har en anden oplevelse og indflydelse.

hvis dit køretøj går i forhjulslip:
dine forhjul har mistet trækkraft og glider, du mister kontrollen over din styring, drejer dine hjul, og din bil glider stadig lige.

du skal lægge lidt vægt på dine forhjul, så det kan genvinde trækkraft og gribe fortovet. For at gøre det skal du tage din fod af gassen og forsigtigt og gradvist trykke på bremserne. På denne måde flyttes vægten fra baghjulene til forhjulene og hjælper forhjulene med at genvinde trækkraft.

hvis dit køretøj går i baghjulslip:
dine baghjul har mistet trækkraft og glider, og du vil bemærke, at dit køretøjs bageste glider til venstre eller højre.

i denne situation skal du overføre vægten fra forhjulene til baghjulene. For at gøre det skal du langsomt og sikkert accelerere, mens du styrer i retning af glideren – det vil sige, hvis din bils bageste glider til venstre, skal du styre til venstre; hvis din bils bageste glider til højre, skal du styre til højre. Denne teknik stabiliserer bilen og hjælper baghjulene med at genvinde trækkraft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Hvilke faktorer resulterer i en forværret Narkotikabesiddelsesafgift?
Next post Hjemløshedens indvirkning på den økonomiske konkurrenceevne