Hvorfor selvudgivende forfattere bør overveje at etablere deres eget aftryk

cupped hænder holder lille ikon af et hus

dagens gæst post er et uddrag fra Registrer din bog: The Essential Guide til ISBNs, stregkoder, Copyright, og LCCNs af konsulent David Vogahn (@vogahn).

siden 2012, året hvor jeg begyndte at arbejde udelukkende med selvudgivere, har jeg hjulpet mere end 100 forfattere med at skabe selvudgivelsesaftryk. Nogle af disse blev dannet som selskaber og LLC ‘ er, men de fleste var kun i navn. Den røde tråd mellem dem alle—en af de tidligste beslutninger-var at vælge et navn, under hvilket man skulle købe et ISBN, forkortelse for International Standard Book Number, et unikt nummer tildelt hver udgivet bog.

tidligt i e-bogrevolutionen erklærede, at e-bøger ikke havde brug for et ISBN. Til stor foruroligelse for den officielle amerikanske udsteder af ISBN ‘ er og forlagsbranchen selv havde ebook-selvudgivelsesplatforme intet andet valg end at følge Amasons ledelse. Selv Apple, der lancerede iBooks ved at kræve et ISBN til e-bøger, blev tvunget til at opgive sin position.

” hvem bekymrer sig?”mange selvudgivere erklærede, da de smed fremad. Ikke eller ikke tilstrækkeligt forklare værdien af at tildele en, så hvad er pointen?

jeg kan ikke argumentere med dem.

men ligesom de andre teknologidrevne revolutioner i de sidste 30 år bliver selvudgivelse mere sofistikeret. Jeg har tænkt på, hvilken værdi et aftryk (og ISBN ejerskab) giver forfatteren/udgiveren, og hvad konsekvenserne er for at bruge eller ikke bruge et aftryk.

jeg ved, at dette kan virke som minutia for nye forfattere. Men jeg har lært, at disse tidlige beslutninger kan og har en langsigtet indvirkning med ringe eller ingen chance for fastsættelse eller korrektion, kort for genudgivelse.

er en mangel på planlægning eller investering dødelig? Selvfølgelig ikke. Men det er meget lettere, hvis du forstår disse implikationer tidligt, så du kan træffe en informeret beslutning. Overvej følgende.

et udgivelsesaftryk er navnet på dit forlag. Dette navn er:

  • vises for offentligheden, uanset hvor du sælger din bog.
  • optaget i bogindustriens databaser, der anvendes af detailhandlere, boggrossister og bogdistributører.
  • opført på din bogs ophavsretsside og ofte inkluderet i din bogs Salgs-og reklamemateriale.
  • det navn, der er tildelt dit ISBN(er). Det kan være et opfundet navn eller navnet på ens eksisterende virksomhed eller en vis variation. Selvudgivere kan bruge deres forfatternavn, men jeg synes, det er at foretrække at skelne mellem forfatterens navn og udgiveren af PR-og brandopbygningsårsager.

i de sidste ti år steg bøger, der bruger et ISBN, der er registreret af selvudgivelsesaftryk, 205%-fra 14.952 i 2008 til 45.649 i 2017.

det første spørgsmål, der normalt følger, er: skal jeg oprette et firma under dette navn? Det korte svar er, at der ikke er noget krav, men afhængigt af dine omstændigheder kan det give mening.

en overvejelse er, om du vil acceptere betaling i navnet på dit aftryk. Finansielle institutioner vil gerne se bevis for, at du er autoriseret til at “drive forretning som” (DBA) dette navn, så du bliver nødt til formelt at registrere det fiktive navn. Tjek med din by, amt, eller stat, og konsulter din skatte-eller juridiske rådgiver om dine individuelle forhold.

du kan helt sikkert springe dette trin over, gøre det lige før din bogs udgivelsesdato, eller efter at du allerede har udgivet et par bøger. Men jeg tror, du vil beslutte dig for et navn til dit aftryk tidligt af en vigtig grund:

markedsføring af en bog før dens udgivelsesdato—afsendelse af advance reader copies (ARCs) for at få anmeldelser og blurbs—er en af de mest effektive marketingaktiviteter, du kan gøre. Du vil fremme dine buer og gøre pre-publication PR ved hjælp af navnet på dit aftryk.

en anden grund til at overveje at vælge dit navn tidligt er, at det er et vigtigt metadataelement. Afhængigt af ordene kan det hjælpe din bog med at dukke op i søgeresultaterne—på Google såvel som .

et andet navn end dit eget hjælper med at oprette (og vedligeholde) en offentlig post adskilt fra dig forfatteren. Som mange af os ved, er der fortsat en bias fra mange i medierne, bogforhandlere og nogle læsere mod selvudgivne bøger. Et unikt navn, uden bånd til dit eget, kan hjælpe din marketingindsats. Det vil bestemt ikke hindre din markedsføring som brugen af dit eget navn som et aftryk navn måske.

betragtes dette som uetisk eller bedragerisk? Nej! Du er ikke anderledes end nogen anden lille virksomhed, der søger en fremtid med selvbestemmelse. Mange forfattere drømmer om at skrive på fuld tid. Og jeg tror, det hjælper forfattere opretholde en sund skelnen mellem os som forfattere og os som virksomhedsejere. Det kan også være nyttigt at etablere legitimiteten af din virksomhed, når det kommer til at indgive skatter.

hvor bruges dit selvudgivelsesaftryk?

her er fem centrale steder et aftryk navn kan vises eller bruges, mange af dem offentligt synlige:

  1. bøger på tryk, det officielle register over amerikanske udgivne bøger. Dette er det eneste selskab, der har tilladelse til at sælge ISBN ‘ er i USA.
  2. bibliotek af kongres arkivering. Udover aftryksnavnet har du brug for din udgiveridentifikator fra din ISBN-serie for at starte processen. Det udgivernavn, du indtaster, skal være det samme som det, du indtastede som udgiver, da du købte ISBN. (De gratis ISBN ‘ er udstedt af CreateSpace eller KDP Print kvalificerer sig ikke.)
  3. Distributionskonti gennem tjenester som IngramSpark og KDP Print. Dette er især relevant, hvis du planlægger at aktivere pre-release bestilling til din bog, hvilket betyder, at du skal vælge et navn, før du begynder processen.
  4. opsætning af bogsalgssider af individuelle detailhandlere, f.eks. Dette vises automatisk for bøger, der er tilgængelige via forudbestilling (f.eks. Registrer din bog
  5. Business filings: Banking og andre kontoopsætninger.

det ville være ubehageligt for mig at sige, at du skal have et selvudgivelsesaftryk, eller at navnet, der er knyttet til ISBN, er vigtigt for salgssucces. Hvilken vej er den rigtige for dig og din bog? Det afhænger af dine langsigtede mål, men det er en beslutning, du tager en gang, og det kan ikke ændres uden at genudgive din bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post nihonium Element fakta
Next post timer & optagelse