jeg er forelsket i min lærer

at falde for din lærer eller underviser er ikke ualmindeligt. Men er det ulovligt at komme ind i et forhold med dem? Og måske endda have køn med dem? Her er din lektion i Forbudt kærlighed.

“hvis jeg lægger dette på hans skrivebord, får han så beskeden?”Foto af frivillig, Rianna Hudson

jeg har lyst til min lærer

hvis du har udviklet følelser for en lærer eller lektor på din skole eller universitet, skal du ikke bekymre dig – du er ikke alene. Agony Tante Anita Naik vurderer, at 2% af hendes breve er fra mennesker, der har udviklet knus på autoritetstal inden for uddannelse, hvilket ikke er overraskende, da der er næsten fem millioner studerende, der bruger op til 40 timer om ugen med lærere og undervisere på skoler og universiteter over hele Storbritannien.

hvad hvis de har lyst til mig tilbage?

nogle gange ender tiltrækningen mellem lærer og elev med, at forholdet bliver fysisk.

“min lærer var 37, og jeg var 18, da vi først kom sammen,” siger Julie fra Sevenoaks. “Jeg gik igennem en hård tid derhjemme, og han tog det op, så jeg betroede ham. Han omfavnede mig og komplimenterede mig, men jeg troede bare, at han prøvede at få mig til at føle mig godt om mig selv. Flere måneder senere bad han mig om at babysitte for ham. Jeg var enig og en nat, mens hans kone var ude, han gav mig et kram og spurgte, om han kunne kysse mig. Jeg sagde ja, og det udviklede sig derfra.”

er det ulovligt at have køn med min lærer?

“jeg går ikke ind for at bryde loven, men det er vigtigt at være opmærksom på konsekvenserne, hvis du gør det,” siger Julie. “Det sidste, du vil have, er, at dine forældre finder ud af eller lærerens navn i aviserne eller endnu værre, at de ender i fængsel. Jeg gik aldrig ud på datoer. Læreren, jeg så, tog mig en gang ud på en pub i nærheden af hans hus til frokost, som jeg troede var virkelig risikabelt, men normalt kørte vi bare til stille steder for at tilbringe tid sammen.”

hvis en lærer har køn med dig, er det en strafbar handling. Det har været ulovligt siden 2001 for lærere i Storbritannien at have køn med en elev på deres skole, der er under 18 år. Men det sker – i 2009 blev den 26-årige offentlige skolelærer Helen Goddard fængslet i 15 måneder for at have haft en affære med en 15-årig elev. Selvom der ikke er nogen love mod at sove med en underviser, hvis du er forbi 18, universiteter og colleges afskrækker denne type adfærd, og I kan begge ende i alvorligt varmt vand, hvis de fanges.

Hvordan kommer jeg over dem?

“at have følelser for en lærer er helt normalt,” siger British Association of Counselling and Psychotherapy-stipendiat Philip Hodson. “Når du bliver ældre, skal du begynde at tage beslutninger for dig selv, så du ser efter rollemodeller. Hvis du er i skole, betyder det lærere. Vi låner glamour, selvtillid og en følelse af at lære af disse mennesker, men det betyder ikke, at de føler det samme, eller at du vil løbe af og gifte dig med dem.”

for de fleste mennesker knuser på lærere forbliver inaktive fantasier, men det gør dem ikke mindre smertefulde. Samt at få dig til at føle dig forfærdelig, langvarig hjertesorg kan påvirke dine venskaber og endda dine eksamenskarakterer.

“jeg får breve fra folk, der ikke kan koncentrere sig, sove eller spise ordentligt, fordi de er faldet for deres lærer,” siger Anita. “Hvis du befinder dig i den situation, skal du være meget hård med dig selv og holde dine følelser i skak ved konstant at minde dig selv om, at dine følelser aldrig vil blive returneret af praktiske, moralske og juridiske grunde.”

lettere sagt end gjort, selvfølgelig. Men det er muligt, ifølge Philip Hodson.

“en måde at komme over dine følelser er at koncentrere sig om lærerens dårlige punkter,” siger han. “Når vi er forelsket i nogen, har vi en tendens til at tro, at de er vidunderlige, og til sammenligning er vi det ikke. Men ingen er perfekte, og du kan bruge negative aspekter af karakter til at hjælpe med at fokusere dine tanker igen og bringe emnet for din opmærksomhed ned fra den piedestal, du har sat dem på.”

hvordan bryder jeg op med min lærer?

de fleste knusninger og forhold, der involverer lærere og deres elever, ender ikke som noget ud af noter om en skandale. De fleste sprudler bare ud, som Julie gjorde, da hun forlod skolen for at gå på universitetet. Men at adskille dig selv kan stadig være svært, og du skal være klar over, hvad du vil have.

“at bryde op kan virke som en potentielt skræmmende oplevelse, men du skal huske, at du har en enorm mængde magt, da du kan afslutte deres karriere,” siger Phillip Hodson. “Du skal være selvsikker, eller i det mindste forsøge at virke selvsikker, men der er ingen grund til at være hævngerrig. Vær venlig og forklar fast, at du forstår, hvad der er sket, og at det skal stoppe, ellers vil der være konsekvenser.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post grillet vildt Backstrap
Next post opdagelsen af Antarktis