Medicin adhærens-tager din Meds som anvist

det anslås, at tre ud af fire amerikanere ikke tager deres medicin som anvist.

at tage medicin korrekt kan virke som en simpel eller personlig sag, men manglende overholdelse (eller ikke at tage medicin som anvist) er et kompliceret og almindeligt problem. Folk er ikke klar over de reelle skader eller konsekvenser af manglende overholdelse. Når patienter med kroniske tilstande som hjerte-kar-sygdomme ikke tager medicin som anvist, kan konsekvenserne være alvorlige. For eksempel kan ikke holde blodtrykket i skak føre til hjertesygdomme, slagtilfælde og nyresvigt.

samlet set tager dårlig medicinoverholdelse livet for 125.000 amerikanere årligt og koster sundhedssystemet næsten 300 milliarder dollars om året i yderligere lægebesøg, beredskabsbesøg og indlæggelser.

der er mange grunde til, at folk ikke er i stand til at tage deres medicin som anvist.

  • de kan glemme.
  • de er måske ikke overbeviste om medicinens effektivitet eller er usikre på, at det virker.
  • de kan frygte bivirkningerne eller have svært ved at tage medicinen (især med injektioner eller inhalatorer).
  • og vi ved alle, at de stigende omkostninger ved receptpligtig medicin er en barriere for mange.

nogle kan have en kombination af disse grunde til ikke at tage deres medicin. En person kan stå over for forskellige barrierer på forskellige tidspunkter, da han eller hun styrer hans eller hendes tilstand. Uanset årsagen kan du gå glip af potentielle fordele, Forbedringer af livskvaliteten og miste beskyttelsen mod fremtidig sygdom eller alvorlige helbredskomplikationer.

at tage din medicin som anvist er en beslutning, du tager det meste af tiden.

det giver dig den bedste mulighed for at styre din kroniske tilstand og opretholde det bedst mulige helbred for dig selv. Tænk over, hvilken forskel det at være tilhænger kan gøre i dit liv—vil du deltage i dit barnebarns baseballkamp eller gå din datter ned ad gangen eller sænke dit blodtryk med 20 procent? Uanset hvad dit mål måtte være, gør det til dit og brug det som en motivator til at styre din medicin og dit helbred.

en af de bedste måder at nå dit mål på er at tale med din læge eller apotek om de medicin, du tager.

din betroede sundhedsperson kan give dig tip til, hvordan du håndterer din medicin, herunder hvad du skal gøre, hvis du går glip af en dosis, hvis du kan tage dem sammen med anden medicin eller vitaminer, fødevarer, der skal undgås, og eventuelle bivirkninger og interaktioner.

etablering af et stærkt forhold til din læge eller apotek kan skabe et åbent miljø, hvor du har det godt med at stille spørgsmål og udtrykke bekymring over en medicin. At have en samtale med din læge om, hvordan din medicin påvirker din kroniske tilstand, er afgørende for at styre din tilstand og tage dit helbred tilbage.

hvis du ikke kan lide, hvad en læge eller apotek siger om at tage medicin, skal du få en anden udtalelse fra en anden sundhedsperson. Hvor du får dit råd er også en beslutning, du tager. Spørg din sygesikring udbyder, hvis de dækker second opinions. Mange sundhedsforsikringsudbydere dækker udgifterne til besøget.

hvis du er på statsfinansierede sundhedsprogrammer, så spørg personalet på disse faciliteter, hvilke muligheder du har for at få en anden mening. Er der andre faciliteter i området, der giver dig mulighed for at tale med en anden sundhedsperson, inden du træffer beslutninger om sundhedspleje? At finde en sundhedsperson, som du stoler på, kan tage lidt tid og kræfter, men det er din ret og din beslutning.

mens du taler med din læge eller apotek kan hjælpe dig med at forstå behovet for at tage din medicin, kan der være behov for yderligere ressourcer for at hjælpe dig med at holde styr på din medicin. Påmindelser om SMS, medicinlister og videoer om, hvordan man administrerer medicin, er nogle eksempler på måder at yde ekstra support på.

husk, Hvis du ikke tager din medicin som anvist, kan du sætte din nuværende og fremtidige sundhed i fare.

Lær mere:

  • medicin interaktioner: Mad, kosttilskud og andre lægemidler
  • få en anden medicinsk udtalelse
  • spørgsmål til din læge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kapitel 16-Aldersstereotyper og aldring
Next post det australske Vinforskningsinstitutdet Australske Vinforskningsinstitut