historien om Valentinsdag

er festen for Lupercales forfader til Valentinsdag?

romerne fejrede Lupercales fra 13.til 15. februar. Det var en festival for renselsessymbol for deling, hvor en ged blev ofret i en hule for at symbolisere frugtbarhed. Det blev også givet til ære for guden af besætninger og hyrder og markerede slutningen af vinteren. I 494 forbød pave Gelas 1. denne ferie. Han tager Valentinsdag som elskendes skytshelgen og etablerer en dag til at hylde ham: 14. februar!

Hvem er Valentin de Terni eller Valentinsdag?

Valentin af terni, bedre kendt som Saint Valentine er en munk, der nægtede at underkaste sig kejseren Claudius II den gotiske. På det tidspunkt, kejser Claudius II ønskede at forbyde ægteskab for at forhindre mænd i at blive fristet til at blive hos deres forlovede snarere end at gå i krig. Valentin af Terni fortsatte med at gifte sig med par og trodsede kejserens autoritet. Han blev derefter fængslet! Det var der, at han mødte sin fængslers datter: Julia, en blind pige.

hun bad Valentin om at beskrive verden for hende. Gennem møder og udvekslinger blev de forelsket, indtil der skete et mirakel: Julia genvandt sit syn! Dette mirakel var at dele og videresende overalt. Så meget, at Claudius II den gotiske, der ikke kunne lide kristne, besluttede at fordømme Valentin fra Terni til døden. Han blev derefter martyr og vil blive betragtet som Valentinsdag af pave Gelas i, der besluttede at ære hver 14.februar i 494.

Hvem er de tre Valentine hellige?

den første valentine siges at være en katolsk præst ved navn Valentin, der besluttede at hemmeligt gifte sig med elskere. Han blev opdaget og sendt i fængsel indtil sin død. For nogle er martyren Valentine, der blev halshugget i 269 i Rom, blevet forvekslet med en anden Valentine fejret den 14.februar: biskoppen af Terni i Umbrien. Denne helgen er berømt for sine gaver som helbreder til unge piger og unge.

Valentinsdag i Rhaetia fejres hovedsageligt i Tyskland. Han levede i det femte århundrede og er afbildet med et epileptisk barn liggende ved hans fødder.

hvad er valentining?

det var i det tyvende århundrede, at vi plejede at danne et tilfældigt par i England. Skikken med” Valentining ” stammer fra det engelske aristokrati i slutningen af middelalderen. En ung pige var forbundet med en ung mand, og i løbet af dagen havde de forpligtelser over for hinanden. Valentinen og hans valentine måtte i hemmelighed give hinanden små gaver og gøre hinanden galanterier. Denne skik kom til Savoy-retten, og derefter spredte den sig til nabolande. “Valentinage” blev beriget ved at sende Valentinsdag Digte.

hvornår ankom Valentinsdag i Frankrig?

siden udseendet af valentinage ved retten i Angletterre i det fjortende århundrede sender de angelsaksiske valentiner og valentiner hinanden “valentiner”. Denne skik med at udveksle venskab blev gradvist til en elskers ferie. I angelsaksiske lande udveksler venner også venskabsord gennem Valentinsdagskort. Siden det syttende århundrede er skikken med at sende ” valentiner “blevet udbredt i Storbritannien og derefter i Nordamerika, hvor det hedder”Valentinsdag”. Skikken spredte sig til Europa med ankomsten af GI i slutningen af Anden Verdenskrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Gør og gør med skønhedsbehandlinger før brylluppet
Next post Lucille Ball afslørede varig kærlighed til anden mand Gary Morton i afdækkede breve