Jim Carrey

James Eugene Carrey,”Jim,” skuespiller (født den 17.januar 1962). Jim Carrey, måske den mest succesrige af de Canadiske tegneserieaktører, der er gået til Holly og gjort godt, efterlod et tungt aftryk på amerikansk filmkomedie i 1990 ‘ erne. hans næsten skræmmende maniske angreb, hans gymnastiske gummiansigt og hans grænseløse appetit på overskydende går langt ud over grænserne for hans forgængere. Hans karakterer svinger vildt mellem polerne af uhyrlig fed stolthed og hysterisk selvfornedrelse, mellem sadistisk megalomani og masochistisk afvisning.

Jim Carrey er blevet sammenlignet med Jerry Levis i sin villighed – selv iver – til at genere sig selv og andre og til at vedtage en manisk-depressiv krise af selvværd i hyperkinetiske komiske termer. Det er dobbelt ironisk og passende inkongruent, at Carreys uhæmmede og infantile spasmer udføres af en krop, der er høj, muskuløs og endda fysisk heroisk (som kan passere ubemærket, så kraftig er skuespillerens vilje til det groteske). Hans appetit på ekstrem plasticitet har ført ham (og i dette er han i overensstemmelse med tiden) til actionbiografen for fantasi og specialeffekter, hvor hans medfødte immoderation kan forbedres gennem animation, stunts og andre filmatiske tricks – mest tydeligt set i masken (1994).

efter at have droppet ud af gymnasiet for at hjælpe sin familie i en tid med finanskrise, forvandlede han en barndomsappetit til præstation til en karriere som teenage standup-tegneserie på Yuk Yuk ‘ s club i Toronto. I 1981, da han var 19, flyttede Carrey permanent til Los Angeles og arbejdede som standup komiker (i Comedy Store), i Serie – TV – The Duck Factory (1984) og i Living Color (1990-94) – og i filmbitdele. I 1994 eksploderede hans karriere med hovedrolle i 3 hitfilm: masken, Dumb and Dumber og Ace Ventura: Pet Detective. Det følgende år kom Batman Forever og Ace Ventura: når naturen kalder. Jim Carreys ankomst var så høj og pludselig, at han inden for en enkelt måned i 1995 blev vist på forsiden af både nyhedsuge og Rolling Stone. I 1996 modtog han et overraskende gebyr på 20 millioner dollars for at spille i The Cable Guy, som ikke kunne være det surefire-hit, det skulle være, og trak kommentarer om, at det var for “mørkt” til at være sjovt. Han fulgte dette i 1997 med en anden typisk Carrey-film, løgner, Løgner, og spillede derefter mod type med den offbeat, populære og kritiske succes Truman-serien (1998), hvor han spillede en mand, der gradvist blev opmærksom på, at hele hans liv vises på et TV-program set af millioner.

på dette tidspunkt i sin karriere kunne Jim Carrey vælge sine projekter med fuld frihed. Efter en anerkendt optræden som komiker Andy Kaufman i Man on the Moon (1999), og som en mand med flere personligheder i manisk komedie mig, mig selv og Irene (2000), kom det sentimentale neo-Capra-epos den majestætiske (2001). Det var en kritisk og billetkontorfejl; frigivelsen af Dr. Seuss ‘ Hvordan Grinch stjal Jul (2000) med Carrey i Grinchs centrale rolle tjente over 260 millioner dollars, hvilket gjorde det til det største hit i hans karriere til dato.

Grinchen blev efterfulgt af Bruce Almighty (2003), den kritikerroste Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), Lemony Snicket ‘ s en række uheldige begivenheder (2004), sjov med Dick og Jane (2005) og thrilleren nummeret 23 (2007). Carrey medvirkede i Yes Man (2008) i en typisk manisk rolle (en variation på løgner, Løgner) og portrætterede derefter i et temposkift en homoseksuel karakter forelsket i en medfængslet indsat spillet af McGregor i komediedramaet Jeg elsker dig, Phillip Morris (2010). På grund af dets “vanskelige” emne blev filmen holdt tilbage fra distributionen, og da den blev frigivet, tjente den “kun” 20 millioner dollars, endnu en sjælden kassekontorfejl for Carrey. Kritikerne var ikke venlige over for den animerede A Christmas Carol (2009), hvor han spillede Joakim og alle 3 spøgelser i en motion-capture-dragt eller til Mr. Popper ‘ s Penguins (2011), hvor Carrey overfaldt sammen med levende og computergenererede pingviner.

Jim Carrey har vundet adskillige Golden Globes-og MTV-filmpriser (den mest af enhver berømthed i MTV-historien) og blev optaget i Canadas berømmelse i 1998. Med en akkumulerende kassekontor brutto på over $2 milliarder er han uden tvivl den mest magtfulde og indflydelsesrige canadisk-fødte skuespiller, der arbejder i Hollyford siden Mary Pickfords regeringstid som dronning af den amerikanske biograf i 1920 ‘ erne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Pille identifikator koldt hoved overbelastning nat tid-NDC 55910-473
Next post MO ‘Nik, mand og børn nyder en ‘STAYCATION’