Sæt redesign, Forstør Auditions, og den samme vært: hvordan ‘Jeopardy!’Kom tilbage midt i en pandemi

hele foråret og sommeren var Aleks Trebek rastløs.

han var ligesom resten af os mest hjemme, ellers løb han ærinder i nærheden: i maj blev han fanget på kameraet af paparassi, der tog affaldet ud, iført en fare! T-shirt gemt tilfældigt i hans jeans.

men den mangeårige Jeopardy! værten ønskede ikke at være hjemme: han ønskede at være på arbejde, hvilket gør mere Jeopardy!

i Marts tvang coronaviruspandemien produktionen af serien til pludselig at stoppe, en måned forud for den planlagte sæsonfinale. Nu, midt i seriens sædvanlige sommerferie, havde Trebek en følelse af uopsættelighed. Nærmer sig sin 80-års fødselsdag og næsten halvandet år i behandling for avanceret kræft i bugspytkirtlen, han ville arbejde.

“hans frustration var, vi skulle være derinde og tape,” siger Mike Richards, der i sommer blev Jeopardy!’s første nye udøvende producent i næsten 25 flere år. “Vi burde skyde. Selvom det var under vores pause, han ønskede at komme tilbage derinde og skyde mere Jeopardy!s. så jeg hørte bestemt ham på min skulder, ‘ lad os gå. Gennemskue. Vi er Jeopardy! Vi er kloge nok til at finde ud af det.'”

fra mandag, Jeopardy! er endelig tilbage, sparker sæson 37 med seriens første splinternye episode siden det sidste pre-nedlukningsspil blev sendt i begyndelsen af juni.

seriens tilbagevenden følger måneder med omhyggelig planlægning af studieledere, Personale og besætning, der stille har optaget nye episoder i mere end en måned. De har fulgt en COVID-19 genåbningsplan udarbejdet af en koalition af større tv-og filmproduktionsselskaber, herunder Jeopardy! forældre Sony Pictures Television.

nogle af bestræbelserne på at pandemi-bevis Jeopardy! vil være synlig, men mange flere er bag kulisserne. Deltagerens podier er blevet redesignet og spaltet i tre, efterlader hver spiller med en egen fritliggende stand. Publikum er lukket for offentligheden og for gæster, hvilket betyder 10 eller så Jeopardy! medarbejdere, kamerafolk, og greb lige uden for scenen udgør hele mængden; det bifald, som seerne vil høre, er tilføjet efter det faktum. Og for nu er Clue-besætningen, som i normale tider rejser kloden, der optager spor på stedet, jordet.

meget af seriens personale arbejder hjemmefra, inklusive ærværdig annoncør Johnny Gilbert, der blev 96 år i sommer (ikke at hans dulcet-toner lyder en dag over 45). De, der er i studiet, bærer masker til enhver tid, ligesom deltagere hvert øjeblik, at de ikke aktivt konkurrerer på scenen. Spillere, der skal give negative coronavirus-testresultater ved ankomsten, er også ansvarlige for at tage deres egen makeup og mikrofoner på. I den normalt overfyldte instruktørbås arbejder alt undtagen vigtigt personale eksternt; de, der forbliver, adskilles af nyinstallerede glasskillevægge.

Trebek er i mellemtiden meget tilbage på arbejde, omend i en større afstand end normalt: i stedet for at læne sig over deltagerens podier for spørgsmål & som med spillere og ryste hånden på den nyligt kronede mester ved episodens afslutning, stopper han halvvejs mellem sit podium og deres. Det har længe været en vittighed i trivia-cirkler, som du straks kan fortælle, når du er stødt på en fare! Alun på sociale medier: deres profilbillede er altid mindebilledet af dem, der står ved siden af Trebek. Mens sæson 37 deltagere har ikke det, de har i det mindste en socialt fjern version, med Trebek på den ene side af den endelige Jeopardy-skærm og dem på den anden.

det er overflødigt at sige, det er en mærkelig tid at være en deltager.

Nancy Bosecker voksede op med at se Jeopardy! med sin familie, og gøre det på Vis selv er, hvad hun kalder “en livslang drøm.”Hun blev inviteret til en audition en gang før tilbage i 2015, efter at have bestået seriens online deltagertest. “Jeg var utrolig nervøs,” siger hun om forsøget, hvilket ikke førte til en invitation til forestillingen.

i februar tog hun igen 50-spørgsmåls online-testen og siger med ankomsten af COVID-19, at hun straks glemte det. En pludselig hjemmebundet programmelingeniør, hun omfavnede pandemic life:” jeg besluttede i marts, at jeg ville barbere mit hoved, fordi jeg ikke behøvede at gå tilbage på arbejde i seks måneder, ” hun siger, griner.

så i Maj, Jeopardy! hun blev inviteret til endnu en audition—denne gang. I ikke-pandemiske tider krydser seriens deltagerkoordinatorer nationen og er vært for auditions i cavernous Hotel balsale for dem, der består den strenge online test—omkring 2.500 af de cirka 80.000 testtagere hvert år. Nu, med langdistancerejser og store, indendørs sammenkomster eftertrykkeligt fra bordet, seriens deltagerafdeling har vedtaget fjernstøbning.

Deltagerproducent Corina Nusu har kørt auditions ud af sit soveværelse. “Dette er lidt svært,” sagde hun om processen i August. “Du er nødt til at lægge den lille smule ekstra indsats for at få folk til at føle sig godt tilpas og have det sjovt.”

kommende deltagere står nu over for en todelt auditionsproces. I den første del tager håbefulde en anden 50-spørgsmålstest, der besvarer Nusu eller en anden producent i realtid. Hvis de passerer (ved at score, antager de fleste, 35 eller bedre, selvom forestillingen ikke giver ansøgere deres resultater eller fortæller dem, hvor godt de skal gøre), inviteres de til en gruppesession. Denne del inkluderer et segment& – du skal finpudse dine historier om usædvanlige hobbyer, før du kommer til scenen—og et mock-spil, hvor spillerne ringer ind ved at klikke på kuglepenne, der holdes op til deres kameraer. For nu, serien har begrænset auditions til dem inden for køreafstand af seriens Culver City, Californien, studio—for det meste trivia suser fra det sydlige Californien, med en håndfuld frygtløse sjæle fra steder som San Francisco og Las Vegas.

for Bosecker, der bor i San Diego, var et videoopkald så kort efter hendes brummer skåret en høj ordre. “Mit hår var slet ikke vokset meget tilbage,” siger hun. “Jeg var så nervøs for det og så dum ud, at jeg ikke var nervøs for auditionen denne gang.”

den nye ‘do—eller måske ‘do-inspirerede tillid—ser ud til at have gjort tricket. I begyndelsen af August, hun ignorerede et opkald fra en Los Angeles-områdekode og sendte det til telefonsvarer. Derefter modtog hun en automatisk transkription af meddelelsen via tekst. “Det sagde” Dette er Laura fra Jeopardy!'”husker hun. “Jeg så bare disse ord, og jeg begyndte at freaking ud.”

med mange af 2020s planlagte film-og tv-udgivelser udsat, sport forsinket og derefter (for det meste) fanfri, og nyheden fyldt med dystre opdateringer om pandemiens voksende vejafgift, ødelæggende skovbrande og den generelle kakofoni omkring det nærliggende valg, Jeopardy!’s reemergence føles som en oase af normalitet—omend en lille—fundet ikke et minut for sent.

det er ikke det eneste spilprogram, der forsøger at skabe en sikker vej gennem disse tider. Søster Vis Lykkehjul, som deler Jeopardy!’s besætning og udøvende producent, har også genstartet produktionen, som har Familie fejde i sit studie i Atlanta. En Leslie Jones-hostet version af supermarkedets feje tapede i sommer og debuterer i Oktober; lad os lave en aftale begyndte for nylig at lave auditions over.

Med Jeopardy! mere end en måned i sin modificerede pandemiprotokol og systemerne tilsyneladende fungerer sikkert, kalder Lindsey det “et mikrokosmos af, hvordan det ville være godt for samfundet at nærme sig” pandemien.

Shults burde vide det. I 2019 vandt hun fire kampe og over $100.000 på serien, og senere på året var hun semifinalist i Tournament of Champions. Ud over at bruge mere end lidt tid omkring Jeopardy! set, hun har nogle offstage bona fides: hun uddannede sig som læge, inden hun skiftede til arbejde som folkesundhedsanalytiker med fokus på risikoreduktion. Siden ankomsten af den nye coronavirus, risikoreduktion er blevet fokus for meget af hendes arbejde: Hun har meldt sig frivilligt til COVID-Sporingsprojektet og arbejdet med COVID forklaret, sigtning gennem data om sygdommen, og hvordan den spreder sig for at hjælpe med at udvikle realistiske retningslinjer og bedste praksis—hvad Shults kalder “politikker, som folk faktisk kan følge.”

Jeopardy! det ser ud til at have fundet en vej rundt om, hvad Shult identificerer som de mest sandsynlige risici: øjeblikke, hvor et stort antal mennesker samles i små rum. Nu, i stedet for at vente på visningstid i de tætte rammer af backstage green room, går deltagerne gennem standardmorgenorienteringssessionen på det næste dør sæt Lykkehjul, hvor de kan sprede sig gennem studiepublikummet, da de formelt lærer seriens do ‘ s (svar i form af et spørgsmål!) og gør det ikke (hold ikke din summer som Frihedsgudinden ‘ s fakkel!). Siden Jeopardy! bånd fem episoder på hver produktionsdag, det er også her, hvor deltagerne, der er tildelt senere spil, venter og ser et live feed af den igangværende konkurrence. (Når det er hjulets tur til tape, har deltagerne deres egen orientering, mens de spredes ud på Jeopardy! indstille.)

spillere, der taber på Jeopardy! er traditionelt inviteret til at blive i studiet og holde øje med resten af dagens spil—mange gør det ikke, skynder sig at drukne deres sorger med deres gæster og måske et stift glas mælk. Nu eskorteres imidlertid hver episodes ikke-vindere hurtigt tilbage til Lykkehjulet, hvor de logger af på skatteformularer, der angiver deres trøstepræmie og eventuelle tidligere gevinster (de får deres kontrol, når deres episoder sendes, normalt et par måneder senere), samler deres ting og forlader.

stadig, selv en modificeret, mere-brat Jeopardy! har meget at tilbyde som et de facto folkesundhedsflag plantet for alle at se. “Usikkerheden er noget, der gør det virkelig svært for alle, så for et tv-program at sige,” Nå, vi kom op med en plan, vi gik om det på den sundeste måde, vi kunne have gjort det, og det virker, ” siger han, er et opmuntrende tegn. “Ligesom vi ser ikke bare på en vinter af mørke, hvor alle sidder foran disse vitamin D-lys og tæller ned dagene, indtil vi får en vaccine.”

Colin Davy, en dataforsker og selvbeskrevet” trivia nut”, der bor i San Francisco, siger, at han har prøvet Jeopardy! hvert år i næsten et årti. “Det er toppen, hvis du elsker trivia,” siger han. “Det er den højeste form, det tager—der er ikke noget andet bjerg at klatre efter det.”

hans invitation til en audition i foråret føltes lovende. “Kan du huske tilbage i April, da det var dyster og trist, og vi alle følte, at vi aldrig kom ud igen?”siger han. “Jeopardy! e-mail var det første stykke positiv forventning, jeg havde haft. Det var som om jeg virkelig glemte, hvordan det føltes.”

sidste måned tog han vej til Culver City—men ikke før han forberedte sig på den socialt fjerne tapning, der ventede på ham. Han indrømmer, at han ikke har haft meget erfaring med at anvende sin egen makeup; før han gik sydpå, eskorterede hans kæreste ham til en Nars-tæller for at finde den rigtige pulverskygge til hans ansigt.

“vi gjorde en øvelse i forvejen,” siger han. “Hendes største frygt var, at jeg ville dukke op på nationalt TV og ligne en klovn.”

mens Davy, ligesom Bosecker, er mor med hensyn til detaljerne i hans episode eller episoder (deres respektive spil sendes i oktober), siger han, at det at være i studiet var en spænding—på trods af at han ikke var i stand til at prøve at dreje hjulhjulet, som var beskyttende beklædt i plast. (Denne sæson vil Hjuldeltagere bruge, hvad vært Pat Sajak har kaldt” den hvide ting ” for sikkert at få fat i en eger; Spiludgivelsens publikationssummerblog har taget til sjovt at kalde det et hjulkondom.)

til Davys behagelige overraskelse udgjorde manglen på et grønt rum ingen hindring for at lære hans kolleger at kende. Han opdagede, at to medspillere også bor i San Francisco: “når bar trivia kommer tilbage, vil vi forsøge at danne et hold og dominere hele byen,” siger han.

det ufyldte publikum skabte en surrealistisk del af spillet, aftalt både Davy og Bosecker. Producenterne og diverse medarbejdere rundt på scenen gør deres bedste for at klappe og juble for deltagerne under deres spil, men de kan ikke gøre meget for at kompensere for det helt tomme publikum.

det er—det næsten helt tomme publikum. “Min søster sagde, at hvis jeg nogensinde kom på programmet, ville hun flyve til Los Angeles og komme og se det,” siger Bosecker. “Selvfølgelig kunne hun ikke gøre noget af det på grund af COVID. Så hun sendte et kæmpe sprængbillede af hovedet på en pind, og jeg tog det med mig til spillet. Jeg overleverede det til en producent og sagde: ‘Kan min søster sidde i publikum?'”

forestillingen var glad for at forpligte hende.

der er stadig spørgsmål, hovedsageligt om efterslæbet. Når Jeopardy! suspenderet produktion i Marts, serien havde stadig en måneds værd at tape for at gå før den årlige pause. Det betød 40 episoder—og 80 nye deltagere, hvoraf mange feberligt forberedte sig på deres debut på scenen-der aldrig kom til bånd. Jeopardy! fyldte luftgabet ved at genudsende nogle af sæsonens allerede afsluttede turneringer og derefter dykke ned i “vault” episoder, som Trebeks allerførste som vært fra 1984.

men det efterlader stadig de 80 deltagere, hvem Jeopardy! says vil få deres chance på Vis lige så snart det er sikkert at rejse. I et brud med traditionen, den regerende mester fra den sidste episode af sæson 36, fire-dages mester—en advokat fra Aleksandria, Virginia—vises heller ikke før engang i fremtiden. Også på vent for nu: dette års Tournament of Champions, den årlige konkurrence, der bringer de 15 vindende spillere fra den foregående sæson tilbage til ansigt for en $250.000 hovedpræmie.

siger Richards, ” det kommer bare ned for at rejse, og kan vi virkelig flyve folk fra hele landet?”

Åh, ja, og så er der Ken Jennings.

denne måned, Jeopardy! meddelte, at Jennings, der vandt en rekord 74 spil og $2.5 millioner i 2004 og i Januar vandt seriens ratings-busting Greatest of All time tournament, vil deltage i serien som konsulentproducent.

“han kom til os og sagde: ‘Jeg er færdig med at konkurrere,'” siger Richards. “Jeg tror, at han føler, at han ikke er så god som han var, og han vil ikke fortsætte med at skubbe det, fordi han sagde, at han endda havde lidt vanskeligheder i GEDEPISODERNE. Det så ikke ud som det for mig, fuld offentliggørelse, ” spøger han. (Jennings tabte en enkelt nat i konkurrencen, før han gik væk med $1 million-prisen.)

Richards siger, at han oprindeligt var skuffet—han kalder sig selv en “total fan” og siger, at han havde forestillet sig at planlægge en efterfølger til GOAT. “På det tidspunkt tænkte jeg, han er så synonymt med forestillingen—hvordan kan vi udnytte ham?”Siger Richards.

i sin nye rolle vil Jennings—der udgav en hel bog med trivia og længe skrev et ugentligt trivia—nyhedsbrev-præsentere egne kategorier. (Full disclosure: han skrev også forordet til min kommende bog om Jeopardy!) Og han vil hjælpe udstillingen med at udvide sin deltagersøgning, siger Richards, samt arbejde på nogle endnu ikke annoncerede projekter som kreativ konsulent.

mange longtime Jeopardy! observatører har gættet, at Jennings sandsynligvis er frontløberen til at påtage sig værtsopgaver, efter at Trebek til sidst går på pension. I det lys, Jennings bliver en officiel virksomhed mand giver denne sæson fornemmelsen af en tryout.

Richards afviser spekulationen ude af hånden. Jennings sidder ikke sammen med Trebek på scenen, og Richards siger, at Jennings ikke forventes at være i studiet “dag ind og dag ud”, selv når pandemiske begrænsninger er ophævet.

“hvis du sad i mine morgenmøder med ham, mens han gik gennem forestillingerne og sporene, og så så du ham være vært for forestillingen—han er vært for forestillingen,” siger Richards. “Vi handler ikke. Han er vores fyr, og han er vores fyr, indtil han fortæller os, at han ikke er vores fyr, og så kan vi have en anden samtale. Jeg synes bare ikke, det er passende at have den samtale, før Aleksandr kommer til mig og siger: ‘OK. Det er min plan.'”

for Richards har pandemien skabt en grundigt usædvanlig start på et nyt job. Han efterfølger Harry Friedman, der blev Jeopardy!den udøvende producent i 1997 og var ansvarlig for en række innovationer, der definerede seriens nylige historie, fra at skabe Clue-besætningen til at eliminere den fem-dages grænse for mestre, en ændring, der ansporede til stigningen af larber-mestre som Jennings og James Holchauer.

Richards, en spiludstillingsveteran, der tidligere fungerede som udøvende producent til prisen er rigtig, og lad os indgå en aftale, tilbragte meget af sæson 36 med at skygge Friedman; i Januar i år tog han en daglig plads ved siden af Friedman ved dommerbordet uden for scenen under tapninger. Men hvad der skulle være en ordnet forår med Richards, der lærte rebene og personalet, der havde en chance for at fete Friedmans årtier med forestillingen, sluttede i stedet brat.

selvom han indrømmer, at der ikke er “ingen plan” for at drive et spilprogram i tider som disse, mener Richards, at programmet kan være både sikkert og underholdende. “Det fantastiske ved Jeopardy! er det ikke brudt—jeg blev ikke bragt ind, fordi forestillingen skulle løses,” siger Richards. I slutningen af den første uge med tapning i sidste måned sendte Richards en e-mail til Friedman: “du vil ikke blive overrasket over, at personalet, besætningen og Aleks steg til lejligheden,” skrev han. “Vi har lige skudt 10 fantastiske forestillinger.”

Richards blev dog oprindeligt overrasket over Trebeks inderlighed om at komme tilbage i studiet så hurtigt som muligt. Nu hvor han har lært ham bedre at kende, siger Richards, at han er alt andet end.

“han er så præcis, hvem du tror, han er,” siger han om Trebek. “Hårdtarbejdende, og bare kommer ind, arbejder hårdt, går hjem. Og det er ham, han er. Det er, hvad han ønsker at gøre. Han ønsker at køre sin lastbil til arbejde”—specifikt ifølge Trebeks nylige memoir, “A Dodge Ram 1500 truck med en Hemi”—”han ønsker at komme der super tidligt og gennemgå sporene. Han holder sig til en utrolig standard i sit håndværk og en absurd standard i tapingerne.”

som Bosecker parat til at tage sin plads på Jeopardy! scene, hun spekulerede på, hvordan det ville være at se Trebek tæt på. Han talte åbent om det ubehag, som kemoterapi har forårsaget for ham; af dage, hvor han krøllede sig sammen på gulvet i sit omklædningsrum og græd af smerten. Hun spekulerede på: ville han se træt ud? Ville værten, hun var vokset op med at se sammen med sin familie, virke syg?

tværtimod: “han har en gnist i øjet,” siger Bosecker.

“da han først gik ud på scenen, kan du se ham bag bordet,” siger hun. “Jeg ville ikke stirre, fordi det er introdelen, men jeg ville være som: ‘Åh min Gud, Aleks Trebek!’Mit indre barn skreg ud:’ der er han! Der er han!'”

uret

‘Sort enke’ går til Disney + og’ Superstore ‘ slutter. Plus, lytterspørgsmål og vores sag for ‘Bureauet.’

TV

den vedvarende lokke af Jessica Valter

TV

‘udfordringen’ Recap: Den gamle mand og Fessy

se alle historier i TV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 9 sjove ting at lave i Jefferson, TK
Next post Del 1, Chris Kanyon