Er det dårligt at tisse i brusebadet? Vi spurgte en urolog

det lyder måske groft, men denne vane er ikke så uhygiejnisk som du tror.

Claire Gillespie

Opdateret januar 14, 2020

at tisse i brusebadet er bestemt en af de ting, folk ikke taler åbent om, men det betyder ikke, at det ikke er almindeligt. Faktisk indrømmede 76% procent af mennesker at gøre det i en nylig undersøgelse foretaget af brusere til dig, et britisk-baseret bad-og brusefirma. Hvilket bare fører til en hel masse spørgsmål.

kort svar til dem alle: det er fint at tisse i brusebadet. Det er ifølge Jamin Brahmbhatt, MD, PUR Clinic urolog og adjunkt ved UCF College of Medicine i Florida, der ved mere om urin end de fleste mennesker.

men hvis du beslutter dig for at tisse i brusebadet, er det bedst at gøre det i dit eget brusebad og ikke et offentligt—hvilket, lad os se det, er ret groft. “Generelt er urinen steril, da den ikke har nogen ‘levende’ organismer, ” fortæller Dr. Brahmbhatt Health. “Men det er ikke altid tilfældet, da nogen kunne have en urinvejsinfektion. Urinen kunne også hente nogle bugs fra enden af urinrøret, når den kommer ud.”

relateret: 9 Årsager til ildelugtende urin—og hvad man skal gøre ved det

da vi allerede taler om tisse, lad os komme ned til den nitty-gritty. Hvad er der nøjagtigt i urinen? “Afhængigt af hvor meget væske du tager i, er omkring 90% af din urin vand,” siger Dr. Brahmbhatt. “Resten er salte og forbindelser, der filtreres ud af din krop.”Disse ekstra ting i din urin kan variere, men det er baseret på hvad du har drukket eller spist, samt medicin du har taget og stoffer du har brugt, tilføjer han.

det faktum, at urin er dybest set bare vand med nogle tilsatte salte betyder, at det er meget usandsynligt at gøre nogen skade på din brusebad eller afløb, hvis det er en bekymring. “Hvis du tænker over det, er urin sandsynligvis ‘renere’ end hvad du vasker af din hud under et brusebad om morgenen eller efter en træning i gymnastiksalen,” siger Dr. Brahmbhatt. “Det er nok ikke anderledes end vandet, der kommer fra vandhanen, når det kommer til dets virkning på dine fysiske omgivelser.”

hvis du stadig er udtjent af tanken om ved et uheld at tisse på dine fødder, ja, i det mindste er du på det rigtige sted for en hurtig vask. Og hvis du har et snit eller andet sår på din fod? “Det er nok ikke en big deal,” siger Dr. Brahmbhatt. “Der er mennesker, der pitcher ved hjælp af urin som et antiseptisk middel; dvs.når du har et åbent sår, kan du tisse på det for at undgå infektion. Men videnskaben bag denne teori er ikke særlig stærk.”

relateret: hvad din urinfarve siger om dit helbred

bundlinie: at tisse i brusebadet er meget usandsynligt at gøre dig nogen skade. Så uanset om det er en del af din vandbesparende indsats (ingen grund til at skylle), eller du bare ikke kan stoppe strømmen nogle gange, skal du ikke slå dig selv om at bruge dit brusebad som toilet.

for at få vores tophistorier leveret til din indbakke, tilmeld dig nyhedsbrevet Healthy Living

alle emner i fordøjelsessundhed

gratis medlemskab

få ernæringsvejledning, sundhedsrådgivning og sund inspiration direkte til din indbakke fra Health

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post SAT / ACT Prep online guider og Tips
Next post ‘ American Idol ‘ dommere løn: hvor meget gør Katy Perry, Luke Bryan, Lionel Richie og Ryan Seacrest gøre?