Brasilianske Jiu Jitsu positioner

som ny studerende til Brasiliansk jiu jitsu (BJJ) finder du et nyt ordforråd med udtryk og begreber, der måske ikke er kendt for dig. Her er en hurtig liste over nogle af disse ord.At blive fortrolig med disse vil give dig et forspring for klasser.

hvad er positionerne i brasiliansk Jiu Jitsu?

der er et løst hierarkisk system af positioner i brasiliansk Jiu Jitsu, de grundlæggende positioner er anført her:

Mount

tilbage kontrol

Side kontrol

knæ på maven

lukket vagt

halv vagt

åben vagt

Mount

øverst i positionshierarkiet og den mest dominerende position i BJJ. I en selvforsvarssituation giver denne position dig mulighed for at regne næver eller albuer ned, mens du holder dig uden for din modstanders rækkevidde. Din vægt er tung på modstanderens hofter, mave eller bryst. Fra mount, der er en vaskeri liste over chokes og indlæg, du kan angribe med. At være opmærksom på din kropspositionering er nøglen til at holde kontrol. For lavt på din modstanders hofter, og de kan bygge bro for at rulle dig over. For højt, og de kan snige sig ud nedenunder. Uanset hvad er det sandsynligt, at din modstander skal bruge masser af energi til at flygte.

Back Control

placeret bag din modstander er dette også en af de mest dominerende positioner i BJJ. Du har mulighed for at slå eller kvæle din modstander, mens de ikke kan nå eller slå dig. De kan ikke se, hvad der kommer, og du har en række muligheder for at angribe med. I en selvforsvarssituation kan din modstander forsøge at slå dig, men det er næsten umuligt at ramme dig effektivt.

Sidestyring

Sidestyring er en ekstremt kontrollerende position. Mens du er på toppen, styrer du din modstanders hofter og skuldre med dine egne hofter og skuldre. Tyngdekraften og vægten er dine venner her. Dette er muligvis den sværeste position at undslippe, især mod en stor modstander. At kontrollere din modstanders hoved med din arm (kaldet en hovedpakning) kan styrke positionen. Der er indlæg til at angribe herfra, samt muligheden for at slå din modstander i en selvforsvarssituation. Da du er så tæt på dem, kan det være svært at generere meget strøm til en hård strejke. Men herfra er det let at flytte ind i en yderligere dominerende stilling, såsom mount.

relateret artikel
det blå bælte Blues

knæ på maven

knæ på maven er en relativ til sidekontrol, men betydeligt stærkere, da du har al din vægt fokuseret gennem dit knæ drevet ind i modstanderens mave, brystben eller solpleksus. For at gøre denne position endnu mere ubehagelig for din modstander, kan du trække deres kimono ærme eller revers og bukser nær deres knæ, som tvinger dit knæ dybere ind i deres mave. Dette er en fantastisk position at flytte ind i fuld mount fra, da det ikke kun udtømmer din udfordrer, men er meget ubehageligt og demoraliserende. Herfra har du stor mobilitet og kan derfor let flytte til begge sider af din modstander og forårsage endnu mere frustration. Dette er en meget dominerende position at strejke fra, da du har et stort bevægelsesområde. Du kan strejke, angribe indsendelser eller let frigøre dig fra en kamp, når det er nødvendigt.

lukket vagt

Luk vagt er en signaturposition i brasiliansk jiu jitsu. Lukket vagt er en person på ryggen med benene indpakket omkring taljen og låst bag den lodrette person, der typisk er på knæene. Mens udefra, lukket vagt ser ud til at være en dårlig position for personen i bunden, det har faktisk mange mange indsendelser og fejninger, der kan udføres her for at vende tidevandet for personen på måtten.

åben vagt

når kæmperen på bunden i lukket vagts låste ben er brudt fra hinanden, identificerer vi dette øjeblik som åben vagt. Dette er et afgørende øjeblik, hvor den, der kan udføre teknikkerne mest effektivt, kan vende tidevandet til deres fordel.

halv vagt

halv vagt svarer til lukket vagt med en lille variation. Personen på måtten har kun det ene ben omkring modstanderen, da modstanderen har det andet ben fastgjort imellem og under hans fulde vægt. Igen her går fordelen til den, der kender effektive udskiftninger eller passerer og udfører tællerne mest dygtigt.

relateret artikel
8 ting du bør vide for din
første måned af brasiliansk Jiu Jitsu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 10 ting DFS spillere bør aldrig, nogensinde gøre
Next post FTC kræver, at Mobilannonceringsfirma stopper vildledende brugere om belønninger i spillet