Gendannelse af Armfunktion efter slagtilfælde

skader fra et slagtilfælde efterlader ofte armmuskler og nerver ude af stand til at modtage meddelelser, der er integreret i bevægelse og manipulering af genstande. Stroke overlevende kan opleve symptomer som svaghed i armene, manglende koordinering, en ændring i muskeltonen og en række problemer, herunder, men ikke begrænset til: hævelse, smerte og spasticitet. Mens denne virkelighed kan præsentere en række udfordringer for slagtilfælde overlevende og følelsesmæssigt skat familiemedlemmer og plejere i håb om at hjælpe, er det vigtigt at huske, at der er muligheder for forbedring.

med flittig Terapi og opmærksom praksis kan disse mistede neurale forbindelser mellem sind og arme repareres. Det er vigtigt at huske, at et stærkt rehabiliteringsteam og supportsystem kan hjælpe overlevende med at reparere forbindelser, der er gået tabt under et slagtilfælde.

din Arm er ikke problemet

da spasticitet, smerte eller svaghed forekommer i selve armen, kan det virke som om musklerne og nerverne i armen er beskadiget. Imidlertid, i virkeligheden, skaden opstår, hvor signalet stammer—især signalet, der dikterer hvornår, hvilken, og om musklerne skal trække sig sammen og slappe af. Armen spiller dog en stor rolle i genopbygningen af disse mistede synapser. Gennem en kombination af gentagelse, en rehabiliteringsprotokol, armøvelser og magien ved neuroplasticitet kan disse forbindelser udvikles igen.

hvordan slagtilfælde kan påvirke din Arm

Arm svaghed efter slagtilfælde

hvis armen bliver ubrugt umiddelbart efter et slagtilfælde, er det almindeligt, at musklerne bliver svagere og mindre koordinerede. At være opmærksom på disse muskler under den tidlige rehabiliteringsproces understøtter væsentligt helingsprocessen. Hvis bevægelse og motion ikke umiddelbart er mulig, hjælper støttesystemer med at støtte armen under denne overgang, hvilket gør træning mulig igen. For eksempel tager SaeboMAS, et nul-tyngdekraftsarmstøttesystem, vægten af skulderen og giver armen mulighed for at opnå det bevægelsesområde, der er nødvendigt for standardopgaver og øvelser. Dette styrker igen musklerne omkring armen, som ellers ville være ubrugt. SaeboMAS og andre dynamiske armstøtteanordninger kan hjælpe med at udføre de foreskrevne gentagne bevægelser, der bekæmper ledsmerter, muskelspasticitet og en udtømning af muskelmasse. Med støtte er personen i bedring i stand til at udføre øvelserne, hvilket gør opgaverne lettere at udføre hele dagen, selvom en vicevært eller terapeut ikke er tilgængelig.

manglende Armkoordinering efter slagtilfælde

slagtilfælde overlevende oplever ofte det, der er kendt som apraksi, en neurologisk lidelse, der er kendetegnet ved et tab af evne til at udføre dygtige bevægelser og bevægelser. Når der opstår en neural afbrydelse i hjernens parietale halvkugle, kan information eller signaler fra hjernen ikke nå de berørte områder af kroppen. På trods af at have lyst og fysisk evne til at udføre en opgave, kan armen ikke udføre den, fordi den ikke modtager signalet om at gøre det.

ændringer i armmusklerne efter slagtilfælde

Strokes kan også påvirke muskeltonen i armen og forårsage ufrivillig spænding i dens muskler. I den ene ende af spektret kan musklerne nå et punkt af hypertonicitet. Denne muskel “tæthed” kan forstyrre kroppens evne til korrekt at gribe og frigive genstande eller flytte armen væk fra kroppen. Omvendt kan man opleve svaghed eller mangel på muskeltonus, en bivirkning kendt som hypotonicitet. Vigtigst er det, at slagtilfælde overlevende kan begynde at omskole hjernen og kroppen straks, selvom de oplever spasticitet eller hypotoni fra slagtilfælde. Øvelser og understøttende teknologi hjælper med at reparere de berørte områder af hjernen i alle perioder med slagtilfælde.

sensorisk og motorisk dysfunktion efter et slagtilfælde

sensoriske underskud forekommer hos de fleste slagtilfælde overlevende. Undersøgelser, som denne, viser, at sensoriske underskud direkte kan påvirke motorisk genopretning. Når et slagtilfælde forstyrrer sensorisk behandling og motorisk funktion, kan en række enheder hjælpe med genoprettelsesprocessen. Teknologi som sensorisk elektrisk stimulering kan stimulere områder med forstyrret motorfunktion ved at sende impulser på meget lavt niveau til de berørte nerver i armen eller hånden. SaeboStim Micro er en electromesh beklædningsgenstand, der er både behagelig og yderst effektiv til at levere denne stimulering på arbejde eller i hvile. Dette er vigtigt for overlevende i tidlige stadier af bedring, der kan finde selvkørende træning for vanskelig.

Arm hævelse efter slagtilfælde

smerter og stivhed efter et slagtilfælde er almindelige, især i tilfælde af betændelse eller ødem, som er opsamling af væsker i de berørte ekstremiteter. Modaliteter såsom SaeboStim Micro og en kombination af tilgange som kompression, kontinuerlig passiv bevægelse, kryoterapi, elektrisk stimulering med elevation, massage og motorfunktionsøvelser kan ordineres for at modvirke virkningerne af hævelse og væskeopbygning.

Armsmerter efter et slagtilfælde

da ændringer i kroppen er så tæt forbundet, kan mange af de ovennævnte symptomer forårsage smerte og ubehag. Subluksation kan være den største synder, men hævelse kan forårsage egne problemer. Kontraktur, en smertefuld muskelsammentrækning fra tab af elasticitet og øget stivhed efter slagtilfælde, er en bivirkning af begrænset funktionalitet og lært ikke-brug. Værktøjer og strategier kan hjælpe med at afbøde vanskelighederne som følge af sådan smerte og ubehag. Støtteudstyr og terapeutiske øvelser gør det muligt for det berørte område at udføre mere bevægelse eller motion gentagelser inden for et smertefrit område. Øvelser arbejder for at styrke og strømline hvert systems forhold til det beskadigede område.

Intention, opmærksomhed og gentagelse under Armrehabilitering

undersøgelser har undersøgt de rehabiliterende kræfter ved mindfulness efter slagtilfælde; specifikt praksis med at forblive til stede og opmærksom under træning eller anstrengelse. De, der udvikler sig gennem slagtilfælde rehabilitering, er mere tilbøjelige til at fortsætte med den ofte vanskelige opgave med gentagne og vedvarende rehab over en lang periode, hvis de anvender mindfulness praksis til deres program. En bevidsthed om fremskridt holder slagtilfælde overlevende motiveret samtidig holde detaljerne i øvelsen på sporet samt. Ved at indstille intentionen om at heles er vores sind mere i overensstemmelse med fremskridt og proces. Mindfulness hjælper også, når man beskæftiger sig med smerte. Når sindet er åbent for kroppens hyppige ændringer, bliver smertens meddelelser lettere at læse og udtrykke til læger.

det er vigtigt at være opmærksom på, at der er mulighed for plateauing i slagtilfælde. Under denne afgørende rehabiliteringsproces bør terapeuter inkorporere evidensbaserede strategier til styrkelse, koordinering og motorfunktionsfremmende aktiviteter og teknologi. Undersøgelser har vist, at terapeuter måske ikke altid tilskynder til den rette mængde funktionelle bevægelser eller træningsrepetitioner, der er nødvendige for en fuldt genoprettet forbindelse; så mange som 400-600 gentagelser om dagen kan være ideelle. Mulige træningsopgaver kan også omfatte bevægelser som at flytte et objekt over et bord, trykke på klavernøgler eller rulle og løfte en bold for blot at nævne nogle få.

frem for alt er det vigtigt at øge vanskeligheden ved øvelser, der bliver for lette. Neuroplasticitet forekommer mere sandsynligt, når rehabiliteringsøvelse fokuserer på færdigheder, der kræver koncentration og problemløsning, i modsætning til enkle motoriske aktiviteter.

Arm Øvelser for slagtilfælde overlevende

så hvor skal man begynde? Ved hjælp af Saebos forskellige understøttende rehabiliteringsværktøjer kan disse armøvelser styrke og hjælpe med at regenerere mistede neurologiske forbindelser til armene. Med konsistens og koncentration flytter grundlæggende til avancerede øvelser hjernen tættere på fuld genopretning.

grundlæggende niveau Arm Øvelser for slagtilfælde Rehab

det er vigtigt at begynde med enkle og ligetil bevægelser, der ikke forårsager smerte. Efter chok af et slagtilfælde er start i det små en blid måde at minde både dit sind og krop om, at fremskridt er muligt, især i de tidlige stadier af slagtilfælde rehabilitering.

indvendig armstrækning: Find et behageligt sæde ved et bord, og placer dine hænder håndflader ned foran dig på bordoverfladen. Drej langsomt dit håndled og peg fingrene mod din krop. Uden at bøje albuerne, Skift din krop bagud, væk fra dine hænder og hold dig opmærksom på strækningen i armene. Bordet er der for støtte, når du får styrke.

håndled og Håndstrækning: Begynd nu med, at dine underarme rører ved bordet, og drap dine hænder og håndflader over kanten. Brug en hånd ad gangen til forsigtigt at strække den aktive hånd-først tilbage mod kroppen, derefter ned og sidelæns, udforske hvert område af håndleddet i en fuld strækning.

mellemliggende niveau Arm Øvelser for slagtilfælde Rehab

albue strækning: i stil med håndvægtkrøller skal du holde armen i en understøttet direkte position og bøje ved albuen mod kroppen. Afhængig af komfort er det fint at sidde eller stå for øvelsen. Denne albuestrækning hjælper med at genoprette eller vedligeholde din albues bevægelsesområde.

kravlende strækning: på et behageligt sted skal du støtte din krop på alle fire i en gennemsøgningsposition. Mens du holder albuerne lige, skal du flytte kroppen tilbage mod dine hæle og strække indersiden af dine arme. Gentag og hold efter behov.

Håndledsbevægelse: dette er en nem øvelse at udføre hele dagen, mens du enten sidder eller står. Forlæng albuen foran dig og drej håndleddet i alle retninger.

armøvelser på Avanceret niveau til slagtilfælde

svækkede muskler oplever fortsat atrofi på grund af manglende aktivitet. Mens grundlæggende og mellemliggende øvelser fokuserer på tilbagevenden af motorfunktion og udvidelse af bevægelsesområdet, begynder avancerede muligheder arbejdet med at styrke de omgivende muskler.

albue vægt træning: svarende til albuestrækningen ovenfor, Tilføj en lille vægtet genstand eller håndvægt til den berørte hånd og bøj ved albuen. Mens du sidder eller står, skal du gentage denne bevægelse, indtil du har nået et behageligt, men udfordrende stoppunkt for dagen.

Finger Gåtur: Foran en væg eller robust dør skal du stå og placere fingrene på overfladen foran dig. Langsomt gå fingrene op ad væggen, kravle dem sammen som en edderkop. Kryb fingrene ned igen og gentag derefter.

siddende Push Up: i siddende gulvposition—som om du var ved at lægge dig tilbage i en sit-up—Placer håndfladerne fladt på gulvet ved dine sider. Med dine knæ bøjede, tryk forsigtigt dine hænder ind i gulvet og løft bunden i luften. Intensivere løft og tilføje gentagelser som håndled styrke.

lad ikke slagtilfælde overlevende glemme, at de har Recovery muligheder

genvinde oprindelige arm styrke og motorisk funktion efter et slagtilfælde er ikke en nem rejse. Med det ene lem ofte påvirket mere end det andet, er det naturligt at falde i vaner, der favoriserer den sunde side, hvilket forværrer de negative virkninger af de mistede neurologiske veje. Med de rigtige værktøjer, fokus og forståelse af symptomerne kan brugen af armene forbedres i de fleste tilfælde. Klik her, hvis du vil lære mere om trinnene mod stroke recovery.

alt indhold, der leveres på denne blog, er kun til informationsformål og er ikke beregnet til at erstatte professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søg altid råd fra din læge eller anden kvalificeret sundhedsudbyder med eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende en medicinsk tilstand. Hvis du tror, du kan have en medicinsk nødsituation, skal du straks kontakte din læge eller 911. Tillid til alle oplysninger, der leveres af Saebos hjemmeside, er udelukkende på egen risiko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post melanogenese: en søgning efter Pheomelanin og også, hvad lurer bag de mørke farver?
Next post udskæring af Mucocele ved hjælp af diodelaser i underlæben