Total sult – 382 dage uden mad [undersøgelse]

sponsoreret:

denne 8 ugers keto-udfordring er blevet brugt af over 20.000 mennesker til at hjælpe dem med at tabe sig uden sult. Se videoen her.

opdatering – April 2017

jeg er klar over, at dette indlæg, der oprindeligt blev skrevet i februar 2014, får meget opmærksomhed, og nogle af jer er måske ikke fortrolige med den relativt moderate videnskabelige terminologi. Blandt andet, som jeg bruger min tid på, laver jeg også videoanimationer. Og jeg lavede en specifikt for at illustrere denne undersøgelse i lægmand. Hvis du stadig er interesseret i nogle af detaljerne, skal du fortsætte med at læse under videoen:

introduktion

jeg stødte for nylig på denne undersøgelse fra 1973, hvor en 27 år gammel mand har fastet i 382 dage under tilsyn af forskere fra et Skotlands Universitet. Dette er den længste hurtige nogensinde blevet registreret.

denne patient vægtede 456 Pund (~207 kg) og vægtede 180 pund (~82 kg). Så tabte han 276 pund (~125 kg) under sin hurtige. Fem år efter, at fasten sluttede, har patientens vægt konstant været omkring værdierne på 196 pund. A. B. havde ingen syge symptomer under og efter fasten.

fakta

i hele perioden på 382 dage forbrugte patient A. B. vand og havde taget vitamintilskud, gær i de første 10 måneder, kaliumtilskud (dag 93 til dag 162) og natriumtilskud (dag 345 til dag 355). Urin-og blodsamlinger blev taget gennem hele fasteperioden. Fækale evakueringer var sjældne i den senere periode af fasten, da tiden mellem afføring var i gennemsnit fra 37-48 dage, som forskerne hævder.

jeg tager et dybt dyk i forskningen om langvarig faste (startende 1900-tallet helt indtil i dag) i min bog, periodisk faste.

resultater

blodglukosen faldt gradvist i de første fire måneder, men den forblev ved 30 mg/100 ml og fremefter. Ved afslutningen af fasten har forskerne imidlertid ofte set værdier under 20 mg/100 ml. Forskerne siger ,at”på trods af hypoglykæmi forblev patienten symptomfri, følte sig godt og gik normalt omkring”. Her er det gennemsnitlige månedlige blodsukkerniveau:

blodglukose et år fastende

forskerne har også testet for glukosetolerance, og de rapporterede Uhindret kapacitet til glukoseoptagelse.

her er den gennemsnitlige månedlige plasmaelektrolytkoncentration:

Plasmaelektrolytter 1 års faste

i løbet af de første fire måneder var der et fald i serumkaliumkoncentrationen, hvorfor de administrerede kaliumtilskud i de næste 10 uger, hvilket har øget K-niveauerne. Efter denne periode er der ikke taget yderligere kaliumtilskud, da k-serumniveauerne forblev normale.

der var ingen yderligere fald i kaliumniveauet sandsynligvis fordi der var en tilstrækkelig frigivelse af kalium fra fedtcellerne til at kompensere for udskillelsen af kalium gennem urinen.

hypercalcæmi er blevet observeret i visse perioder inden for de sidste 6 måneder af fasten, men som spontant blev overført i den sidste måned af fasten.

Plasma-urinstof faldt i de første to uger, men det forblev derefter konstant og fremefter ved 15-20 mg/100 ml.

Plasma urinsyre, som var høj før fasten, forblev konstant under fasten.

kolesterolniveauerne var konstante ved 230 mg/100 ml, og de er steget ved 370 mg/100 ml i refeeding-perioden. Jeg er nysgerrig efter at vide, hvad emnet forbruges i denne refeeding periode.

her er grafen med plasma magnesium niveauer for hele perioden:

Plasma Magnesium 1 år fastende

serummagnesiumniveauer faldt i de første par uger, men de forblev konstante indtil slutningen af fasten. I løbet af refeeding-perioden opnåede plasmamagnesiumniveauer normalt interval.

urinelektrolytudskillelse steg i de første 300 dage af eksperimentet, men derefter faldt det, som det kan ses i nedenstående graf:

Urinelektrolytudskillelse 1 års faste

blodketoner kunne påvises gennem hele perioden med langvarig faste. Ærgerligt de ikke har en graf for disse så godt.

konklusioner

A. B. tabte 276 pund i løbet af sine 382 dages faste. Dette er et gennemsnit på 0.72 pounds per dag (~330g), som hovedsagelig skyldes nedbrydning af fedtvæv. Jeg tror, at vi kan opnå betydeligt høje niveauer af fedtforbrændingen, mens vi er keto-tilpasset uden at skulle nå ud til sådanne ekstreme foranstaltninger.

Keto-tilpasning

i grafen ovenfor taler Jeff Volek (University of Connecticut) om topfedtforbrænding. Han siger, at ultra-atleter (ikke-ketoadapted) kan ilte 1 g fedt pr. Ikke-ketoadapted betyder, at disse atleter ikke er tilpasset til at forbrænde fedt som den primære kilde til brændstof. Det betyder, at en sådan højkaliber atlet kan brænde 60 g fedt i løbet af en time af et maraton.

på den anden side har keto-tilpassede ultra løbere (observeret af Jeff Volek) nået 1.8 g fedt iltning per minut. Dette er mere end det dobbelte af hastigheden af fedtforbrændingen/minut, som ikke-ketoadapted atleter kan nå. Så på en time ville en keto-tilpasset atlet forbrænde mere end det dobbelte af mængden af fedt sammenlignet med ikke-ketoadapterede kolleger.

for ikke at bevæge sig væk fra emnet konkluderer forskerne fra fasteforsøget i 1973, at dette var et vellykket eksperiment, da A. B. var i stand til at opretholde sin vægt (~196 pund) i mindst 5 år siden fasten er afsluttet.

de korrelerer undersøgelsen med andre vellykkede samlede sulteforsøg indtil den periode (1973). De henviser også til de 5 rapporterede undersøgelser, hvor forsøgspersonerne døde i de første par måneder af total sult (enten af mælkesyreacidose, hjertesvigt, tarmobstruktion eller i refeeding-perioden). Flere af disse emner er ikke blevet mærket “sunde”, før de begyndte det samlede sulteksperiment.

Tag væk:

denne undersøgelse antyder, at den menneskelige krop kan tilpasse sig total sult i længere perioder, så længe kroppens fedtreserver er betydelige nok, og så længe emnet suppleres med vitaminer, mineraler og selvfølgelig vand.

selvom A. B. ikke blev indlagt på hospitalet i hele perioden, tror jeg, at succesen med total sulteterapi strengt afhænger af omhyggelig overvågning af patienten, fordi komplikationer kan forekomme under eksperimentet.

og nogle af os, der er meget kulhydratafhængige, ville dræbe for mad, hvis de ikke spiser i et par timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Strudse
Next post teenagere finder luskede og kloge måder at overliste deres forældre' placeringssporingsapps, og det'bliver til et meme på TikTok